Mercury Research: 26% dintre utilizatorii de internet din orase au folosit internet banking

Data publicarii: 09-04-2010 | IT&C

Peste un sfert dintre utilizatorii de internet cu varste intre 18 si 64 de ani din mediul urban au folosit serviciul de internet banking, cei mai multi dintre acestia fiind barbati, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research la finalul anului trecut.

"Studiul Mercury Research realizat online si reprezentativ pentru utilizatorii de internet din mediul urban arata ca 26% dintre acestia foloseau la sfarsitul anului trecut serviciul de internet banking. Ponderea utilizatorilor este mai mare in randul barbatilor, aproape o treime (31%) dintre barbatii internauti folosesc acest serviciu comparativ cu 22% dintre femei", se arata in comunicat.

Printre criteriile in alegerea acestui serviciu se numara siguranta operatiunilor, 83% dintre internautii care folosesc internet banking mentionand acest atribut, precum si usurinta de utilizare (72%), posibilitatea de a efectua toate tipurile de plati (68%), comisioanele de tranzactionare (27%), posibilitatea de a face schimb valutar (19%), comisionul de administrare (17%).

In plus, unul din zece internauti care au internet banking considera drept criteriu important posibilitatea de a face si desfiinta depozite.

Dintre internautii care nu folosesc internet banking, 30% au declarat ca doresc saa apeleze la acest serviciu in viitor, se mai arata in studiu. 

Mercury Research a luat in calcul un esantion format din 301 de respondenti utilizatori de internet, iar datele au fost culese intre 3 si 18 noiembrie 2009. Eroarea de esantionare este de plus sau minus 5,6%. Mercury Research este o companie independenta de cercetare a pietei, prezenta in Romania din 1992.

NewsIn