Ministrii de finante din UE s-au reunit la Madrid pentru a discuta problema deficitelor
Data publicarii: 16-04-2010 | InternationalMinistrii de finante din Uniunea Europeana s-au intalnit vineri la Madrid, pentru a discuta modul in care ar putea fi diminuate deficitele bugetare, in contextul in care Grecia se apropie de momentul in care va fi nevoita sa apeleze la ajutoarele europene, relateaza Bloomberg.
Premierul grec, George Papandreou, a solicitat joi o intalnire cu Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI), care au convenit sa ofere Greciei ajutoare de 45 miliarde euro. Discutiile vor incepe la Atena pe 19 aprilie.
"Este vorba despre pregatirea unui program comun de finantare, in cazul in care va fi necesar si solicitat" de catre Grecia, a declarat vineri comisarul european pentru afaceri economice, Olli Rehn.
Guvernele din zona euro incearca sa previna intrarea Greciei in incapacitate de plata si au oferit doua treimi din pachetul de ajutoare, pentru a sustine Grecia si pentru a proteja moneda unica.
Grecia trebuie sa faca rost de 11,6 miliarde euro pana la finalul lunii mai, iar Papandreou a spus ca actualele dobanzi percepute in piata nu sunt sustenabile.
"Grecia va ramane in recesiune pentru mai multi ani, ceea ce va face ca tintele de reducere a deficitului sa fie foarte greu de atins", a declarat Jonathan Loynes, economist in cadrul Capital Economics Ltd. "Nu ar fi surprinzator ca Grecia sa aiba nevoie de mai mult de 45 miliarde euro".
Cererea guvernului elen a venit dupa ce randamentele titlurilor de stat pe 10 ani au crescut joi la 7,319%, peste nivelul inregistrat inainte de anuntarea pachetului de salvare, pe 11 aprilie.
Papandreou a spus ca discutiile de la Atena nu inseamna ca Grecia activeaza ajutoarele europene, adaugand ca vrea sa contracteze, in continuare, banii de care are nevoie de pe pietele financiare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău