Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale

Data publicarii: 31-05-2010 | Finante-Banci

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale, care prevede, printre altele, un control mai strict la introducerea in tara a produselor cu risc ridicat de evaziune si taxarea inversa a TVA la produse precum cerealele, legumele si produsele din carne.

Potrivit ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, Ordonanta de Urgenta introduce un control mai strict la introducerea in tara a produselor cu risc ridicat de evaziune, care presupune "trecerea pe culoare specifice" Si plata TVA sau a altor obligatii vamale Si fiscale in puncte prestabilite. Este instituita totodata taxarea inversa a TVA pentru produse precum cerealele, legumele, fructele, florile, carnea Si produsele din carne sau zaharul Si este introdus "registrul operatorilor intracomunitari", in incercarea de a elimina evaziunea in zona TVA. Magazinele duty-free vor plati anticipat TVA, accize si taxe vamale.

In ceea ce priveSte antrepozitul fiscal, raman antrepozitele fiscale de productie Si dispar cele de depozitare, cu exceptia celor care apartin producatorilor de tigari si rafinariilor.

Pentru a combate evaziunea prin cesionari si insolventa, Guvernul a introdus obligativitatea solicitarii avizului Fiscului in cazul cesionarii si a fost introdusa o raspundere comuna a administratorului in cazul insolventei.

Actele de contrabanda nu vor mai fi considerate contraventii, ci infractiuni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: