Reducerile de venituri din privat vor fi mai mari decat diminuarea salariului la stat

Data publicarii: 21-06-2010 | Economie

Cabinetul Boc umbla la veniturile a 2.000.000 de romani pentru a face o economie de aproape 600 mil. lei, aceasta in timp ce afacerile "la negru" infloresc

Masurile care vor intra in vigoare de la data de 1 iulie vor afecta peste doua milioane de persoane, iar mediul privat va avea de suferit. Diferenta dintre cartile de munca si drepturile de autor devine aproape insignifianta. In acelasi timp, 25.000 de locuri de munca ar putea sa dispara. Studiile arata ca peste jumatate din companii nu vor mai acorda tichete de masa. Toata economia la buget va fi de doar 0,11% din PIB, din estimarile guvernului.

Guvernul intentioneaza sa aplice de la 1 iulie noi masuri menite sa atraga bani la bugetul de stat. Analiza Executivului arata ca masurile vizeaza persoanele fizice, nu si mediul de afaceri, si ca fara aceste venituri suplimentare la buget 10.000 de locuri de munca ar fi in pericol. In realitate, aceste masuri inseamna o crestere a taxelor si impozitelor, mii de locuri de munca vor fi in pericol, iar puterea de cumparare va fi grav afectata.

Cotele de cheltuieli forfetare la stabilirea venitului net din drepturi de proprietate intelectuala vor scadea de la 40% la 20% si, mai mult, se vor plati contributiile sociale obligatorii si impozitul la fel ca pentru cartea de munca pentru cei a caror activitate se desfasoara similar cu cea a unui angajat.

Integral in Financiarul

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: