Vasilescu(BNR):Prefer un nou acord cu FMI care sa includa si bani, dar numai pentru investitii

Data publicarii: 12-07-2010 | Finante-Banci

Romania ar avea nevoie de un nou acord cu FMI care sa nu includa bani, sau unul in care banii sa fie folositi doar pentru investitii, pentru ca Romania are nevoie de investitii "ca de aer", a declarat sambata, la Realitatea TV, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

"Eu as prefera sa avem un acord cu Fondul Monetar International (FMI) de o anumita factura, un acord in care sa nu vina bani(...)As prefera si un acord cu bani, daca ar fi bani pentru investitii, pentru ca noi avem nevoie de investitii. Avem nevoie de investitii ca de aer", a mentionat Vasilescu, intrebat fiind daca Romania ar trebui sa incheie un alt acord cu FMI in martie 2011. 

In ce ceea priveste actualul acord cu FMI, Vasilescu sustine ca Banca Nationala are convingerea ca acest imprumut pentru Romania era absolut necesar.

"Fara acest imprumut, Romania claca urat de tot, pentru ca noi am avut o stare specifica intre 2004 si 2008. Au fost cinci ani in care valuta a curs in valuri in aceasta tara, si nu fac metafore, nu fac figuri de stil. A curs in valuri valuta si dintr-o data acest val s-a oprit. Daca nu venea acordul cu Fondul am fi vazut am fi vazut pensiile neplatite cu lunile", a mai spus Vasilescu. 

Referindu-se la o eventuala revenire a TVA la sfarsitul acestui an, Vasilescu sustine ca o astfel de masura nu va mai fi posibila la acel moment.

"Mi-e teama ca la sfarsitul anului nu va mai fi posibil. Pentru ca daca statul ar veni cu masura aceasta, nu exclud sa se bucure comerciantii ca nu mai platesc TVA, dar preturile sa nu le dea inapoi", sustine consilierul guvernatorului BNR.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: