BCR ofera si dobanda aferenta sumelor retinute pentru impozitul pe dobanzile depozitelor bancare
Data publicarii: 20-07-2010 | Finante-BanciBanca Comerciala Romana (BCR) va restitui clientilor sai sumele aferente impozitelor pentru dobanzile calculate inainte de 01 iulie 2010, aferente produselor de economisire, in cota de 16% conform OUG 58/2010, a anuntat banca, marti, intr-un comunicat.
Astfel, banca va storna impozitul la valoarea si in valuta in care a fost retinut, stornarea impozitului in contul de depozit urmand a fi insotita de plata unei dobanzi pentru perioada cat sumele au fost retinute. Procentele de calcul ale acestei dobanzi sunt cele aferente depozitelor la termen, respectiv de 6,25% pe an la lei, 1,8% pe an la euro, 1% pe an la dolari si 0,1% pe an la franci elvetieni si lire sterline.
"Ne dorim sa ii asiguram pe clientii nostri ca facem toate eforturile necesare pentru a-i proteja de modificarile fiscale si de aceea le inapoiem, pe langa impozit, si dobanzile aferente acestor sume", a spus directorul executiv responsabil de dezvoltarea afacerilor si produselor de retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.
BCR va aplica acest proces pentru depozite la termen, conturi de economii Maxicont, conturi curente, CDD, depozite structurate si depozite overnight detinute de persoane fizice, precum si pentru conturi curente, depozite la vedere, depozite overnight si Contul Ideal BCR detinute de persoane juridice nerezidente.
Pentru conturile curente si conturile de economii detinute de persoane fizice si persoane juridice nerezidente, stornarea impozitului va fi insotita de recalcularea zilnica a dobanzii aferente produsului, din data in care a fost retinut si pana la data stornarii.
Platile vor fi efectuate pe 21 iulie in conturile aferente produselor de economisire ale clientilor, iar stornarea impozitelor si plata dobanzilor aferente vor fi vizibile in extrasele de cont, se mai arata in comunicat.
BCR gestioneaza active de peste 16,4 miliarde euro si are in prezent o retea de 667 de unitati de retail, pentru populatie si microintreprinderi, precum si 48 de centre de afaceri corporate, dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.
BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS, respectiv peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău