Deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci au amanat votarea OUG 50/2010

Data publicarii: 13-10-2010 | Finante-Banci
Deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci au amanat votarea OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori pentru a putea permite depunerea de amendamente pana la data de 21 octombrie, urmand ca pe 27 octombrie sa inceapa dezbaterea acestora.

Astfel, membrii Comisiei au votat in unanimitate propunerea de amanare a votului pe marginea OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori pentru a permite celor interesati sa depuna amendamente pana la data de 21 octombrie.

Acestea urmeaza sa fie discutate in sedinta din 27 octombrie. Presedintele Comisiei, Viorel Stefan, a explicat reprezentantilor Asociatiei Romane a Bancilor ca pot depune amendamente la Comisie, urmand ca acestea sa fie insusite de deputatii care sunt de acord cu acestea. In cazul in care nu exista membri ai comisei care sa isi insuseasca respectivele puncte de vedere, atunci acestea nu vor intra in dezbatere.

In sedinta din 12 octombrie urmeaza sa fie audiati reprezentanti ai institutiilor care au participat la elaborarea actului normativ, precum si cei din mediul bancar.

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008.

Printre prevederile OUG 50 se numara limitarea comisionului de rambursare anticipata la 1%, daca perioada de timp ramasa pana la scadenta finala este mai mare de un an, respectiv la 0,5% in cazul in care rambursarea anticipata are loc cu mai putin de 1 an inainte de scadenta, precum si posibilitatea consumatorului de a renunta la contract in termen de 14 zile calendaristice.

 

NewsIn