ING: Piata pensiilor private facultative va ajunge la active de 335 mil. lei la sfarsitul lui 2010
Data publicarii: 25-10-2010 | Finante-BanciFondurile de pensii private facultative (pilon III) ar putea ajunge la active nete de circa 335 milioane lei la sfarsitul acestui an, in crestere cu 64% fata de 2009, numarul participantilor noi in 2010 fiind estimat la 30.000, a declarat pentru NewsIn directorul general ING Asigurari de Viata.
La sfarsitului lui 2009, fondurile de pensii facultative administrau active nete de 204 milioane lei si aveau 187.172 participanti.
"Ma astept insa la o crestere mai accelerata a acestei piete in viitor, in conditiile in care sunt ferm convinsa ca, pe masura ce situatia economica se va stabiliza si veniturile populatiei vor reincepe sa creasca, oamenii vor deveni tot mai constienti de nevoia de a economisi pe cont propriu pentru pensie", a mentionat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.
In opinia ei, sistemul a fost afectat in special de impactul crizei economice asupra companiilor si a politicilor acestora privind beneficiile acordate angajatilor, de presiunile asupra veniturilor si a capacitatii de economisire a populatiei. In aceste conditii, piata pensiilor facultative a inregistrat "cresteri mai modeste decat cele la care ne asteptam si speram cu totii".
"Cresterea numarului de conturi fara contributii in sistemul de pensii private facultative a avut loc mai ales pe fondul recesiunii economice, care a afectat in decursul anului trecut un numar important de companii, determinand o parte dintre acestea sa sisteze contributiile realizate in numele angajatilor lor", a mai spus directorul ING Asigurari de Viata.
Cornelia Coman considera ca, pe masura ce situatia economiei se stabilizeaza, aceste evolutii se estompeaza, astfel incat la nivelul anului 2010 ponderea conturilor fara contributii va ramane relativ constanta comparativ cu finele anului trecut.
"In plus, pe masura ce publicul devine din ce in ce mai constient de accesibilitatea pensiilor private facultative si de nevoia de a economisi in mod individual pentru pensie, ne asteptam ca o parte dintre angajatii care nu mai beneficiaza de contributii din partea angajatorilor sa le reia in nume propriu", a mai spus Coman.
La sfarsitul lui septembrie, volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative din Romania a ajuns la aproape 300 milioane lei (70 milioane euro).
ING Asigurari de Viata administreaza doua fonduri de pensii private facultative, respectiv ING Activ si ING Optim, cu active nete in valoare totala de 132,8 milioane lei si 82.374 participanti la sfarsitul lunii septembrie. ING Optim avea active nete de 91,74 milioane lei si 58.829 participanti, iar ING Activ avea active nete de 41 milioane lei si 23.545 participanti.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice