Statutul de proprietar, mai rentabil decat cel de chirias. Afla cati bucuresteni vor casa, imediat

Data publicarii: 30-11-2010 | Imobiliare

Scaderea pretului proprietatilor din ultimii ani reanima, in multe familii, dicutiile cu privire la oportunitatea schimbarii statutului de chirias cu cel de proprietar

La finele lui 2010, pe o piata imobiliara apatica se contureaza noi tendinte. Calculele portalurilor imobiliare certifica faptul ca o rata lunara la banca este o alegere mai avantajoasa decat optiunea de a fi chirias in aceeasi locuinta. Romanii insa nu se inghesuie sa cumpere locuinte. "De exemplu, o garsoniera din Militari, care in 2007 avea ca pret 65.000 de euro, in 2010 se vinde la un pret de 37.000 de euro, cu 28.000 de euro mai putin. Si rata bancara pentru un astfel de imobil a scazut de la 364 de euro la 171 de euro, atat datorita sumei mai mici imprumutate cat si scaderii accentuate a costurilor de creditare. In acelasi timp, chiria a scazut de la 350 de euro la 220 de euro", spun reprezentantii portalului MagazinulDeCase. ro.

Aparent, ideea de a cumpara acum o casa pare sa fie una optima din punct de vedere financiar. Calculele hartiei se vad insa diferit in viata de zi cu zi. Daniela F. este un functionar bancar care a achizitionat recent o garsoniera in cartierul bucurestean Tineretului.

Integral in Gandul.info
Ultimele stiri pe BankNews.ro: