Banca Romaneasca a primit un plafon de 21 milioane euro pentru programul Prima Casa 3
Data publicarii: 01-02-2011 | Finante-BanciBanca Romaneasca a primit un plafon de 21 milioane euro pentru acordarea de credite in cadrul programului guvernamental Prima Casa 3 de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anuntat luni banca.
Valoarea garantiilor acordate intregului sistem bancar se ridica la 200 milioane euro.
"Am reusit sa atingem o cota de piata de 10% in cadrul acestui program, cota de piata pe care dorim sa o consolidam in perioada urmatoare", a declarat Lakis Couninis, director executiv, Unitate Retail in cadrul Bancii Romanesti.
Banca Romaneasca a avut in 2010 un plafon de 70 milioane euro, fiind acordate peste 1.600 de credite. Valoarea medie a unui credit contractat a fost de peste 40.000 de euro, in marea majoritate a cazurilor fiind preferate apartamentele cu doua camere, in blocuri vechi.
Banca precizeaza ca, de la inceputul programului si pana in prezent, peste 2.600 de persoane au accesat un credit Prima Casa, se arata in comunicat.
Costurile creditelor sunt EURIBOR la trei luni, plus o marja de 3,95% si respectiv ROBOR la trei luni, plus o marja de 2%, la care se adauga contravaloarea comisionului de gestiune datorat catre FNGCIMM. Costul evaluarii proprietatii finantate este suportat de catre banca, se mai arata in comunicat.
Astfel, pentru un credit Prima Casa in valoare de 40.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, se va plati o rata lunara de 231 euro.
Banca Romaneasca are un capital social de pana la 200 milioane euro si o retea nationala formata din 146 de sucursale. In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?