Topul celor mai mari dobanzi la depozitele in lei

Data publicarii: 01-02-2011 | Finante-Banci


Daca vrei sa incepi sa economisesti, acum e momentul sa faci acest pas. Dobanzile sunt in scadere, dar cu toate acestea  ai mai putea prinde cateva "promotii" de sezon!

La depozitele pentru trei luni, dobanzile sunt in jur de 8%. Bank of Cyprus si BCR va ofera astfel de dobanzi, iar ATE Bank merge pe un 7,75%, la fel ca si Garanti Bank sau Millennium Bank.

Astfel, in cel mai bun caz, pentru un depozit pe trei luni in valoare de 1.000 de lei vei primi la scadenta 1.020 de lei. Sa nu uitam insa ca statul cere si un impozit de 16% din castig!

La depozitele pe un an, ATE Bank iti ofera 8,13% la produsul numit Ziua Ta, urmatoarele clasate fiind ProCredit Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Carpatica, Bank of Cyprus, CEC, Banca Romaneasca su RIB, toate cu dobanzi de peste 7%.

Daca vei depune cei 1.000 de lei vei incasa teoretic 1.081,25 lei, dar sa nu uiti de impozit. O supriza neplacuta ar mai putea fi si comisioanele. Sunt banci care pot cere comisioane de retragere sau de inchidere de cont, de exemplu.

 

citeste mai mult: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: