Numarul de contracte de munca se apropie iar de 6 milioane. Isi revine piata muncii?

Data publicarii: 14-02-2011 | HR/Cariere


Numarul de contracte de munca in vigoare a fost de aproape 6 milioane la sfarsitul lunii ianuarie, fiind in crestere fata finele lui 2009, cand era de 5,92 milioane, dar este inca la o distanta mare fata recordul inregistrat in 2008, cand la inspectoratele teritoriale de munca erau peste 6,26 milioane de contracte de munca active.

Specialistii raman insa rezervati in ceea ce priveste eventuala revenire a pietei muncii, desi numai in perioada decembrie 2009 - ianuarie 2010 in evidentele Inspectiei Muncii au intrat peste 398.000 de noi salariati.

"Cu 53.000 de contracte de munca nou-incheiate si cu alte 1,5 milioane de contracte sterse din evidentele inspectoratelor de munca in 2010 este evident ca din cifre nu se poate vorbi de un semnal de incredere pe piata. Nu stiu pana cand va dura situatia, dar pana una-alta nu se vad semne de revenire a pietei muncii", este de parere Mariana Campeanu, economista si statisticiana care a fost ministru al muncii in timpul guvernului Tariceanu.

Cu toate acestea, angajatorii din IT si auto au anuntat ca vor face cel putin 8.000 de noi angajari in acest an. Fie ca deschid noi filiale sau dezvolta un nou segment de business, companii precum Cora, Auchan, H&M, HP, Fujikura Automotive sau ING continua investitiile si au anuntat deja cateva mii de locuri de munca in toata tara. 

 

citeste integral: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: