Disputa intre asiguratori: cum s-ar descurca in cazul unui cutremur?

Data publicarii: 14-02-2011 | Finante-Banci



Astra, cea mai mare companie din piata asigurarilor, a cerut saptamana trecuta ca afirmatiile recente ale lui Cristian Constantinescu, presedintele UNSAR, privind incapacitatea asiguratorilor locali de a gestiona pagubele produse de o catastrofa similara cutremurului din 1977 sa fie analizate de membrii asociatiei.

"Nu mi se pare normal ca domnul Constantinescu, in calitate de presedinte UNSAR, sa spuna ca doar Allianz Tiriac are un program de reasigurare corespunzator si ca celelalte companii cedeaza doar 5% din riscuri. Aceasta inseamna un atac direct la competitori si inseamna ca slabesti increderea clientilor in aceasta piata", a spus Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra.

Constantinescu a declarat la inceputul lunii februarie ca din analiza datelor la nivelul intregii piete reiese ca asiguratorii nu plaseaza in reasigurare mai mult de 5% din valoarea primelor brute subscrise pe segmentul property si ca in conditiile unei catastrofe similare cutremului din 1977 nu vor avea capacitatea financiara de a plati despagubirile. Totodata, el a dat exemplul Allianz-Tiriac, societate pe care a condus-o pana in 2010, care ceda in reasigurare circa 30% din prima incasata pentru o polita de tip property deoarece derula un program de reasigurare proportionala, prin care riscurile sunt distribuite proportional intre compania de asigurare si cea de reasigurare.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: