Basescu: MF va lansa curand ideea desfiintarii Garzii Financiare si a Vamii,nu stiu daca o voi sustine

Data publicarii: 07-03-2011 | Finante-Banci

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca Ministerul de Finante va lansa probabil foarte curand ideea privind desfiintarea Garzii Financiare si a Vamii, ca persoane juridice, si comasarea lor in ANAF, afirmand ca nu stie inca daca va sustine un astfel de proiect.

"Probabil ca Ministerul de Finante va lansa foarte curand ideea desfiintarii Garzii Financiare si a Vamii si comasarea lor in interiorul ANAF. Nu stiu daca voi fi partizanul acestei solutii, va trebui sa-i vad toate argumentele. Eu as mai da o sansa acestor institutii inainte de a le desfiinta. Le-as mai lasa pana la 31 decembrie de a da proba capacitatii lor de a frana procesul de evaziune fiscala", a spus Basescu, la prezentarea bilantului pe 2010 al Ministerului Public.

Presedintele a afirmat ca este un subiect pe care institutiile competente trebuie sa il discute, el nefiind de parere ca atunci cand ceva merge prost solutia este desfiintarea. "Nu, trebuie s-o faci sa functioneze. Mi-ar fi greu sa-mi imaginez o Romanie fara vama", a incheiat seful statului.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: