Afacerile Aviva Asigurari de Viata au scazut anul trecut cu 12%, la 21,1 milioane euro

Data publicarii: 18-03-2011 | Finante-Banci


Aviva Asigurari de Viata a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise de 21,1 milioane euro, in scadere cu 12% fata de 2009, pe fondul caderii segmentului de bancassurance si reducerii disponibilitatii populatiei de a se angaja in planuri financiare pe termen lung in aceasta perioada.

"2010 a fost un an in care ne-am concentrat pe reorganizarea activitatii in jurul eficientei si a calitatii serviciilor oferite clientilor. Compania a mobilizat resurse importante pentru imbunatatirea cadrului operational, aliniat cu standardele grupului. In schimb, rascumpararile au cunoscut un trend descrescator in a doua parte a anului, ca efect direct al imbunatatirii calitatii serviciilor oferite clientilor si datorita unei pregatiri mai bune a consultantilor nostri in ceea ce priveste promovarea serviciilor", a declarat directorul general al Aviva Romania, Mihai Popescu.

Totodata, compania a platit daune de peste doua milioane euro, in crestere cu 56% fata de anul anterior, evolutie justificata de indeplinirea obligatiilor asumate pentru acoperirea riscului de pierdere a locului de munca, in contextul deteriorarii ratei somajului, sustine Popescu.

Compania este controlata de Aviva International Holding Limited cu 99,9999% din capitalul social, restul actiunilor fiind detinute de Aviva Trading & Services SRL.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: