Refinantarea la promotie - vezi noua oferta a bancilor

Data publicarii: 18-03-2011 | Finante-Banci


Pentru ca romanii nu se mai avanta sa isi faca imprumuturi noi, solutia pe care o ofera acum bancile este refinantarea - o metoda buna de a micsora rata, in conditii contractuale ceva mai avantajoase.

In ultimele zile, mai multe banci au iesit pe piata cu oferte de refinantare, atat in lei cat si in euro, in speranta ca vor atrage clientii altor banci. Ultima care a lansat un astfel de credit de refinantare, in lei, este CEC Bank care are o campanie promotionala pana pe data de 31 mai.

Creditul de refinantare garantat cu ipoteca ofera clientilor o perioada de creditare extinsa pana la 35 ani, comparativ cu perioada anterioara de maximum 30 ani. Totodata, comisionul lunar de administrare a creditului va fi 0% in primul an, iar pentru cel de-al doilea an va fi redus la jumatate fata de standard, acesta avand valoarea de 0,05%, respectiv 0,02% pentru clientii care primesc salariul in cont deschis la CEC Bank, in baza unor conventii.

Perioada de gratie pentru acest credit se poate intinde pe durata a 12 luni. Mai exista si un comision unic de 400 de lei. Un alt avantaj consta in plata pe jumatate din onorariul notarial ocazionat de constituirea ipotecii, respectiv a notarii acesteia in Cartea Funciara. Noile dobanzi practicate de banca pentru creditele ce fac obiectul campaniei sunt de 6,9% - fixa in primul an si apoi Robor 3M plus 3%.

Millennium Bank ofera doua tipuri de produse

Prima optiune Millennium Bank pentru refinantare este creditul ipotecar, ce se adreseaza clientilor care doresc sa-si refinanteze creditul actual pentru a-si reduce cheltuielile lunare cu rata. Imprumutul poate fi acordat pe 30 de ani si finanteaza pana la 90% din valoarea garantiei. Dobanda este variabila si calculata in functie de Euribor/Robor la trei luni plus o marja incepand de la 5%.

A doua optiune este un imprumut de nevoi personale cu ipoteca. Dobanda variabila a creditului este formata din Euribor/Robor la trei luni plus o marja incepand de la 5,5%. Creditul poate fi acordat pe 30 de ani si finanteaza pana la 75% din valoarea ipotecii.

Ambele optiuni de refinantare beneficiaza de comision de analiza zero pana la finalul lunii iunie 2011. Valorile marjelor aplicate celor doua tipuri de credite depind de valoarea avansului si de optiunea clientilor de a-si transfera veniturile la banca. Clientii beneficiaza de asigurare de viata gratuita si de zero comision de administrare.

Emporiki, la concurenta cu Millennium

Emporiki are si ea oferte pentru refinantari valabile pana la finele lunii viitoare. Astfel ca, pentru creditele ipotecare, cu virare de venit, dobanda este de 4,5% plus Euribor la 3M. In schimb, pentru imprumuturile de nevoi personale cu ipoteca dobanda este formata din Euribor la trei luni plus o marja de 5,5%.

Banca are pe site-ul companiei si un exemplu de calcul pentru o rata. Astfel, in cazul unui credit ipotecar de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, va fi de 227 de euro, la un DAE de 5,90%, iar pana la final veti fi returnat peste 81.000 euro. 

 

integral in: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: