Prima Casa 4 ar putea duce la stagnarea preturilor la imobiliare

Data publicarii: 05-04-2011 | Imobiliare



Dezvoltatorii si agentiile au marit preturile locuintelor din cauza zvonurilor incheierii programului Prima Casa. Cu toate acestea, analistii imobiliari spun ca anuntul privind lansarea programului Prima Casa 4, in conditii cel putin la fel de avantajoase ca programele anterioare, linisteste piata si nu conduce la cresterea preturilor locuintelor.

Fata de luna februarie, apartamentele noi si vechi s-au scumpit in medie cu un procent. Nu si la proprietari, care le vand la preturi mai mici de la luna la luna.

Plafonul limitat al programului Prima Casa 3 a facut ca persoanele interesate de achizitia unei locuinte sa se precipite si sa puna presiune pe preturi. Dezvoltatorii si agentiile imobiliare au crescut usor preturile deoarece unele banci au terminat plafonul alocat si sunt blocate sute de dosare depuse de clienti.

Un apartament nou cu 3 camere e mai scump cu aproape un procent fata de luna februarie, in timp ce pentru un apartament in bloc vechi, agentiile imobiliare cer un pret mai mare cu aproape doua procente si jumatate.

Cele mai mici tarife sunt de gasit deseori direct la proprietari. Bucurestenii scad pretentiile de la luna la luna si cer pentru un apartament cu 3 camere un pret mai mic cu 3 % decat in luna februarie. Pretul mediu al unui apartament cu 3 camere e in jur de 81.000 de euro, iar o garsoniera, tot in bloc vechi, costa sub 40.000 de euro.

Integral pe Realitatea.net