Vrei un credit de 10.000 de lei - iata cele mai bune rate pe care le poti avea

Data publicarii: 26-04-2011 | Finante-BanciCreditele de nevoi persoanale sunt inca de neatins, din cauza costurilor foarte mari pe care le au, si cu toate acestea, BNR spune ca ar trebui sa renuntam la a mai lua imprumuturi in valuta, asta pentru a elimina unele riscuri precum cel valutar. 

Creditele mai mici sunt acum cele care vor incepe sa fie cautate de populatie, asa ca ne-am gandit sa facem o comparatie intre mai multe oferte pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei, contractat pe o perioada de 48 de luni. 

La BRD, "Expresso in lei" vine cu o prima rata de 290 de lei iar pana la finele contractului aceasta va scadea la putin peste 240 de lei, daca variabilele din formula de calcul a dobanzii raman neschimbate. Potrivit calculatorului bancii, DAE este de 15,48%. Comisionul de analiza a dosarului este de 200 de lei, in timp ce taxa pentru gestiunea lunara este de 0,4% din sold. 

La sfarsitul perioadei contractuale veti fi platit 13.000 de lei. In contract este calculata si o asigurare, care pe perioada celor 4 ani se ridica la peste 220 de lei. Restul costurilor pana la 3.000 de lei sunt constituite de comisioane si taxe. 

BCR au si ei o astfel de oferta, potrivit celor de la Conso.ro. Astfel ca, daca accesati creditul "Divers", rata dumneavoastra va ajunge sa fie in jur de 270 de lei. Dobanda anuala efectiva in cazul acestui imprumut este de 14,40%. Salariul minim de care aveti nevoie sa accesati creditul in cauza este de 800 de lei, spun informatiile afisate pe site. 

Calculatorul OTP Bank ne afiseaza o rata relativ asemanatoare cu cea a BCR, adica 273 de lei. Potrivit informatiilor afisate pe site, DAE in acest caz este de 20,57%. Singurul comision este cel pentru servicii prestate la cererea clientului, aferente creditului si valoreaza 100 de lei. Banca spune ca nu percepe niciun comision de analiza a dosarului si nici nu are unul de gestiune a soldului. La fnele contractului, veti fi avut de dat 13.100 de lei. 

La CEC Bank, gradul de indatorare acceptat de banca, in cazul mai sus mentionat, este intre 44 si 55% din venitul lunar, in functie de bonitatea clientului. DAE in acest caz depasteste 16,50%. Comisionul lunar de gestiune pentru acest credit este de 0,25% pe luna. Rata creditului este de 279 de lei, in prima luna. Calculatorul bancii arata costuri totale mai mici decat la restul bancilor, adica sub 13.000 de lei, acestea ajungand la maxim 2.850 de lei, din care 2.200 lei reprezinta numai rata dobanzii.

Integral in Ziare.com


Ultimele stiri pe BankNews.ro: