Vrei un credit de 10.000 de lei - iata cele mai bune rate pe care le poti avea
Data publicarii: 26-04-2011 | Finante-Banci
Creditele de nevoi persoanale sunt inca de neatins, din cauza costurilor foarte mari pe care le au, si cu toate acestea, BNR spune ca ar trebui sa renuntam la a mai lua imprumuturi in valuta, asta pentru a elimina unele riscuri precum cel valutar.
Creditele mai mici sunt acum cele care vor incepe sa fie cautate de populatie, asa ca ne-am gandit sa facem o comparatie intre mai multe oferte pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei, contractat pe o perioada de 48 de luni.
La BRD, "Expresso in lei" vine cu o prima rata de 290 de lei iar pana la finele contractului aceasta va scadea la putin peste 240 de lei, daca variabilele din formula de calcul a dobanzii raman neschimbate. Potrivit calculatorului bancii, DAE este de 15,48%. Comisionul de analiza a dosarului este de 200 de lei, in timp ce taxa pentru gestiunea lunara este de 0,4% din sold.
La sfarsitul perioadei contractuale veti fi platit 13.000 de lei. In contract este calculata si o asigurare, care pe perioada celor 4 ani se ridica la peste 220 de lei. Restul costurilor pana la 3.000 de lei sunt constituite de comisioane si taxe.
BCR au si ei o astfel de oferta, potrivit celor de la Conso.ro. Astfel ca, daca accesati creditul "Divers", rata dumneavoastra va ajunge sa fie in jur de 270 de lei. Dobanda anuala efectiva in cazul acestui imprumut este de 14,40%. Salariul minim de care aveti nevoie sa accesati creditul in cauza este de 800 de lei, spun informatiile afisate pe site.
Calculatorul OTP Bank ne afiseaza o rata relativ asemanatoare cu cea a BCR, adica 273 de lei. Potrivit informatiilor afisate pe site, DAE in acest caz este de 20,57%. Singurul comision este cel pentru servicii prestate la cererea clientului, aferente creditului si valoreaza 100 de lei. Banca spune ca nu percepe niciun comision de analiza a dosarului si nici nu are unul de gestiune a soldului. La fnele contractului, veti fi avut de dat 13.100 de lei.
La CEC Bank, gradul de indatorare acceptat de banca, in cazul mai sus mentionat, este intre 44 si 55% din venitul lunar, in functie de bonitatea clientului. DAE in acest caz depasteste 16,50%. Comisionul lunar de gestiune pentru acest credit este de 0,25% pe luna. Rata creditului este de 279 de lei, in prima luna. Calculatorul bancii arata costuri totale mai mici decat la restul bancilor, adica sub 13.000 de lei, acestea ajungand la maxim 2.850 de lei, din care 2.200 lei reprezinta numai rata dobanzii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu Deloitte: Economia circulara poate diminua cu aproape o treime consumul de resurse si materii prime la nivel global, fara a afecta oferta si calitatea bunurilor si a serviciilor
- Punct de vedere EY România - Corina Mîndoiu și Cătălina Butan: Marile averi sub lupa fiscului – ce impact vor avea noile reguli?
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din Romania si din regiune se asteapta la restrangerea activitatii in acest an, dar jumatate din ele estimeaza o crestere a randamentelor
- Noul centru de cercetare-dezvoltare Continental din Timișoara prevăzut cu echipamente Schneider Electric
- NN Investment Partners își schimbă denumirea în Goldman Sachs Asset Management
- Studiu Deloitte: asiguratorii au provocari legate de crestere si de profitabilitate in 2023, dar si oportunitati generate de asigurarea riscurilor cibernetice, tranzitia catre energia verde si noile standarde de raportare
- Cushman & Wakefield Echinox: Portofoliul de clădiri administrate s-a triplat în ultimii 5 ani; potențialul de creștere rămâne ridicat pe fondul dezvoltării pieței imobiliare
- Studiu Deloitte Legal: companiile din Romania se asteapta la cresterea numarului de insolvente si de litigii legate de siguranta datelor cu caracter personal si de protectia consumatorilor
- Sondaj Storia.ro - Ce parere au agentii si consumatorii despre Legea Agentului Imobiliar
- Opinie Deloitte: UE a adoptat DORA, un fel de GDPR al siguranței cibernetice pentru organizațiile din sectorul financiar. Ce presupune noul cadru de reglementare pentru echipele de management?
- BCR: Dezvoltare digitala a portofoliului investitional prin George
- Raportul Anual 2021 Revolut: Primul an pe profit, EBITDA ajustata de 100 milioane GBP si profit net de 26,3 milioane GBP
- Index salarial: Cât câștigă cei care lucrează în sectorul de service & reparații
- Grupul Banca Transilvania: 1.000 de finantari in 4 luni, prin BT Mic
- Activ Property Services a implinit 30 de ani de existență,și așteaptă venituri de 1,5 milioane Euro în 2023