Bursele cresc in urma deciziei a cinci banci centrale de a sprijini lichiditatea in piete
Data publicarii: 16-09-2011 | BursaBursele din intreaga lume au crescut brusc dupa ce cinci banci centrale, inclusiv Rezerva Federala si Banca Centrala Europeana, au anuntat ca vor sprijini lichiditatea bancilor comerciale, relateaza BBC News.
Rezerva Federala a Statelor Unite, Banca Centrala Europeana, Banca Angliei, Banca Japoniei si Banca Nationala a Elvetiei vor oferi bancilor comerciale trei transe suplimentare de imprumuturi in dolari pentru a atenua presiunile asupra finantarii.
In urma anuntului, actiunile BNP Paribas au urcat cu 22%, in timp ce indicele francez CAC 40 a castigat 4,4%, iar indicele britanic FTSE 100 a sporit cu 2,1%. Totodata, indicele german DAX a inregistrat un avans de 3,5% iar indicele american Dow Jones a urcat cu 1% in debutul sedintei de tranzactionare.
Cele trei imprumuturi suplimentare in dolari vor fi oferite in octombrie, noiembrie si decembrie.
Bancile franceze au beneficiat de cele mai mari cresteri ale actiunilor in urma anuntului, fiind cele mai expuse la datoria publica a Greciei si a altor tari puternic indatorate din zona euro. Titlurile Credit Agricole si Societe Generale au urcat cu 11%, in timp ce actiunile Natixis au castigat 7,8%.
Miercuri, ratingurile Credit Agricole si Societe Generale au fost retrogradate de agentia Moody's, in urma revizuirii expunerii lor la datoria Greciei. Moody's a anuntat, de asemenea, ca va monitoriza BNP Paribas in vederea unei posibile retrogradari.
In Marea Britanie, actiunile Lloyds Banking Group au crescut cu 6%, iar titlurile Barclays au urcat cu 5,3% dupa anuntul celor cinci banci centrale.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice