Cat va fi cursul la finele anului?

Data publicarii: 20-09-2011 | Finante-Banci

Analistii bancilor locale estimeaza pentru finele anului un curs de schimb stabil pentru moneda nationala in raport cu euro de 4,2 lei/euro, o crestere economica cuprinsa intre 1,5% si 1,8%, o rata a somajului intre 5% si 7,5% si o rata anuala a inflatiei intre 4% si 4,7%.

Stabilitate pentru cursul leu/euro

Desi Banca Nationala a Romaniei a anuntat saptamana trecuta un curs de 4,2940 lei/euro, reprezentand maximul din 2011, pe fondul tensiunilor internationale, analistii estimeaza un nivel de 4,2 lei/euro la finele anului.

"Ne asteptam la o usoara intarire a monedei nationale pe masura ce Romania isi va imbunatati fundamentele economice si se va consolida trendul dezinflationist, astfel incat investitorii vor obtine dobanzi real pozitive pentru plasamentele lor in Romania. De asemenea, aprecierea leului ar putea fi sustinuta si de accelerarea absortiei fondurilor europene spre sfarsitul anului, precum si ameliorarea perceptiei investitorilor straini asupra perspectivelor de crestere ale tarii noastre”, a precizat Melania Hancila, sefa departamentului de strategie si cercetare din cadrul Volksbank Romania.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: