CEC Bank si Ministerul Finantelor Publice lanseaza pentru persoanele fizice un serviciu simplificat de colectare a taxelor si impozitelor pentru buget

Data publicarii: 23-09-2011 | Finante-Banci

CEC Bank si Ministerul Finantelor Publice au lansat incepand cu luna septembrie 2011 o noua facilitate prin care persoanele fizice pot plati gratuit impozite, contributii, taxe si alte venituri catre bugetul de stat, bugetele locale si alte bugete.

Platile pot fi efectuate direct de catre contribuabilii persoane fizice sau pentru acestia de catre alte persoane fizice platitoare - caz in care vor prezenta datele de identificare ale contribuabililor pentru care se efectueaza platile.

Operatiunile de plata se pot efectua atat prin ordin de plata intrabancar in unitatile CEC Bank, cat si prin serviciul de Internet Banking al Bancii.

Atat contribuabilii cat si persoanele platitoare se vor identifica fiscal prin Codul Numeric Personal. In vederea efectuarii operatiunilor de plata este necesar ca persoanele platitoare sa aiba deschis un cont curent la CEC Bank si sa prezinte ordinul de plata tiparit in formatul stabilit de catre Ministerul Finantelor Publice. O aplicatie informatica specializata se poate descarca gratuit de la adresa de internet www.mfinante.ro. Ca urmare a implementarii acestei modalitati de incasare, institutiile publice vor putea utiliza veniturile bugetare cu o mai mare rapiditate si eficienta, avand totodata si posibilitatea de a dezvolta si completa bazele de date aferente incasarilor creantelor bugetare.

Mai multe detalii pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul de Internet al Bancii, www.cec.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: