INS: Ne lipsesc 1.500 de recenzori pentru sectoarele 1,2 si 3 din Capitala, continuam angajarile
Data publicarii: 11-10-2011 | Actualitate
Institutul National de Statistica (INS) a anuntat marti ca municipiul Bucuresti se confrunta cu un deficit de circa 1.500 de recenzori necesari realizarii Recensamantului Populatiei si al Locuintelor, drept pentru care campania de recrutare continua pentru sectoarele 1, 2 si 3.
Recensamantul populatiei si al locuintelor se va desfasura in perioada 20-31 octombrie. Campania de recrutare a recenzorilor a avut loc, la nivel national, in lunile august si septembrie, iar in prezent sedesfasoara instruirea acestora.
"Recenzorul interactioneaza direct cu populatia, efectuand interviu cu persoanele din locuintele alocate in sectorul de recensamant atribuit. Inregistreaza datele obtinute pentru toate locuintele, spatiile colective de locuit, gospodariile si persoanele din sectorul de recensamant atribuit", spun oficialii INS.
Pentru a deveni recenzor, o persoana trebuie sa intruneasca mai multe conditii: sa aiba cel putin 18 ani impliniti, sa aiba cel putin studii medii, sa aiba cetatenia romana, sa cunoasca limba romana (scris, citit, vorbit), sa prezinte cazierul judiciar, sa aiba capacitatea de a desfasura munca pe teren, dar si sa aiba o tinuta decenta si un limbaj corespunzator.
Totodata, este necesar ca viitorul recenzor sa nu aiba probleme de dictie ca sa poata fi clar inteles, sa poata citi materialele (formularele, etc.) care sunt redactate cu un font mic si sa aiba un scris citet.
In plus, el trebuie sa aiba capacitatea de a face calcule simple si corecte la insumarea datelor pentru centralizare, sa poata fi disponibil intre orele 8-20 pe toata durata de desfasurare a recensamantului, inclusiv in zilele de sambata si duminica, precum si sa aiba capacitatea fizica de efort prelungit, pentru a vizita locuinte posibil dispersate pe o intindere geografica mare.
De asemenea, in zonele cu populatie de alta etnie decat cea romana, cunoasterea si a limbii acelei etnii si a specificului etniei respective reprezinta un avantaj in desfasurarea muncii sale pe teren.
Cei interesati se pot adresa direct la Comisiile Locale de Sector, intre orele 9:00 - 16:00.
Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti anuntase luna trecuta ca pana la data de 8 septembrie 2011 numarul persoanelor inscrise pentru ocuparea functiei de recenzor pentru efectuarea Recensamantul Populatiei si al Locuintelor din octombrie 2011 este de 6.500 de persoane din totalul de 10.000 de recenzori necesari.
Cei doi organizatori ai recensamantului populatiei si locuintelor Romaniei sunt Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) si INS. Acest recensamant va costa 182 milioane lei (din care 53 milioane lei vor fi suportate de INS, iar restul de MAI), bugetul fiind deja aprobat in sedinta de Guvern din 8 decembrie 2010. INS urmeaza totodata sa angajeze 130.000 de oameni pentru realizarea acestui recensamant, din care 10.000 pentru Bucuresti.
Recesamantul populatiei de anul viitor este al treilea de dupa caderea regimului comunist, dupa cele din 1992 si 2002. In ultimii 20 de ani, populatia Romaniei a scazut cu peste 1,5 milioane persoane, de la varful de 23,2 milioane de locuitori atins la inceputul lui 1990, potrivit ultimelor date disponibile.
In secolul trecut au fost organizate opt recensaminte ale populatiei si locuintelor, in anii 1912, 1930, 1941, 1948, 1956, 1966, 1977 si 1992.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice