Cum sterg comisioanele tot castigul din dobanda la depozit: daca aveti mai putin de 500 de euro nu va deranjati sa ii mai duceti la banca

Data publicarii: 17-04-2012 | Finante-Banci

Daca aveti economii de numai cateva sute de euro decizia de a pastra banii acasa s-ar putea dovedi mai buna decat aceea de a-i pune intr-un depozit la banca deoarece comisioanele mari percepute de banci la care se adauga impozitul datorat statului sterg in multe cazuri tot castigul din dobanda.

Mai mult, exista cazuri in care la scadenta va puteti trezi ca aveti de incasat mai putini bani decat ati depus initial. Comisioanele percepute de banci pentru administrarea unui cont curent in euro, produsul prin care se deruleaza toate operatiunile efectuate de un client in aceasta valuta, variaza intre 0,5 si 2 euro pe luna, adica intre 12 si 24 de euro pe an.

La acestea se adauga un comision de 0,5% din suma retrasa daca banii nu sunt retrasi la scadenta, dar si impozitul de 16% pe veniturile din dobanzi. Spre exemplu, la un depozit de 500 de euro pe un an la o rata medie de 3,5% dobanda bruta acumulata este de 17,5 euro. Dupa plata impozitului pe venit ramane o dobanda neta de 14,5 euro.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: