Hackerul timisorean TinKode, trimis in judecata pentru ca a spart serverele NASA si Pentagonului

Data publicarii: 26-04-2012 | IT&C

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au trimis in judecata un hacker din Timisoara, Manole Razvan Cernaianu, cunoscut sub pseudonimul 'TinKode', acuzat ca a spart serverele unor institutii importante din strainatate.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Manole Razvan Cernaianu, in varsta de 20 de ani, a accesat in mod neautorizat, prin incalcarea masurilor de securitate, mai multe servere si pagini/site-uri de internet apartinand unor institutii din Europa, SUA si Africa de Sud, in scopul obtinerii de date informatice, hackerul procedand la transferul fraudulos al acestora. 

Tanarul a lansat atacuri informatice si a accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei Statelor Unite ale Americii, obtinand date confidentiale, pe care le-a copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic. De asemenea, el a procedat la postarea si divulgarea respectivelor date informatice catre public prin intermediul unui jurnal tip blog si pe un site web. Prin acelasi mod de operare, Manole Razvan Cernaianu a compromis si server-ul web apartinand National Aeronautics and Space Administration (NASA). 

In sarcina hackerului se mai retine ca a accesat in mod neautorizat, lansand atacuri informatice asupra sistemului informatic si paginii de web apartinand Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Aparare - Pentagon. 

In scopul savarsirii infractiunilor, el a conceput un program/aplicatie informatica, software pe care l-a si oferit tertilor, pe blog-ul personal, contra sumei de 150 USD, impreuna cu alte coduri de acces si date informatice care permit accesul la sisteme informatice. 

Manole Razvan Cernaianu a postat pe blog si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane. Prin activitatea sa, el a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare. 

Prejudiciul cauzat este de 250.000 USD. 

Procurorii DIICOT au colaborat in instrumentarea cauzei cu ofiterii FBI si cu reprezentantii NASA. 

Dosarul se va judeca la Judecatoria Drobeta Turnu Severin. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: