Programul RBS MoneySense isi premiaza castigatorii

Data publicarii: 13-06-2012 | Finante-Banci

In anul scolar 2011 - 2012 peste 5.300 de liceeni au beneficiat de programul de educatie financiara MoneySense oferit de RBS Romania. Obiectivul programului este acela de a-i responsabiliza pe elevi in ceea ce priveste gestionarea propriilor resurse financiare prin dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor financiare. Fundatia CREDE si AIESEC Romania, partenerii programului, au facilitat accesul tinerilor la informatii financiare atat prin ore in cadrul programei scolare, cat si prin educatie non-formala, concretizata in seminarii si workshop-uri interactive. 

"Ne bucuram ca programul nostru de educatie financiara starneste in continuare interes din partea liceenilor. MoneySense le ofera tinerilor informatii despre cum sa-si administreze finantele personale, sa-si planifice cheltuielile sau ce reprezinta un anumit produs sau serviciu bancar. Ne dorim astfel sa-i ajutam sa aleaga deciziile financiare corecte. Prin voluntarii nostri prezenti la clasa, alaturi de profesori am incercat sa punem la dispozitia liceelor expertiza noastra in educatie financiara”, a declarat Henk Paardekooper, Presedinte RBS Romania.

Programul din licee a fost sustinut de 66 de profesori, dar si de 21 de studenti internationali din 12 tari (Australia, Canada, Egipt, Georgia, Republica Moldova, Hong Kong, Camerun, Slovacia, SUA, Brazilia, Azerbaijan, Taiwan). Acestia au facilitat procesul de invatare a cunostintelor si abilitatilor financiare de catre liceeni, aducand o perspectiva internationala in proiect. Katelin Browher, un student voluntar din SUA, a declarat: "Acest proiect m-a facut sa realizez oportunitatile extraordinare pe care voluntariatul le ofera, indiferent de locul din care provenim. Am lucrat impreuna cu intreaga echipa si am explorat atat concepte, cat si caracterul propriilor persoane, folosind numeroase metode si feluri de interactiune. Consider ca MoneySense este o experienta pe care ar trebui sa o aiba fiecare dintre noi. Educatia financiara este extraordinara!”

Peste 5.300 de elevi au beneficiat de cursurile si workshop-urile dezvoltate de RBS Romania impreuna cu partenerii de proiect. Aflat la a treia editie, programul s-a adresat elevilor din 153 de licee din intreaga tara. Si angajatii bancii s-au implicat in proiect, fiind realizate peste 50 de ore de voluntariat.

135 de elevi au format echipe si s-au inscris la concursul MoneySense, competitie in cadrul careia au avut posibilitatea sa puna in practica informatiile dobandite pe parcursul sesiunilor de training. Liceeni au trecut prin patru probe de concurs - prezentarea echipei, "Ambasadorii MoneySense”, planul de implementare al activitatilor propuse la proba anterioara si eseul cu tema "Planuri de viitor”. 

Castigatorii concursului MoneySense sunt:

  • echipa "Hakuna Matata” de la Colegiul National Iosif Vulcan, Liceul Teoretic Aurel Lazar si Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea, jud. Bihor, coordonator Andrei Secan, voluntar AIESEC - premiul I,  
  • echipa "DEL´ART” de la Liceul Teoretic Ana Ipatescu, Gherla, jud. Cluj, profesor coordonator Maria Piticar - premiul II, 
  • echipa "Young Investors” a Liceului Teoretic Lucian Blaga, Bucuresti, profesor coordonator Marieta Iordan - premiul III. 
  • echipa "Common Sens” de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, profesor coordonator Cristina Mariana Vasile - mentiune. 

Pentru publicul larg, MoneySense ofera acces la asistenta si educatie financiara gratuita si impartiala in sucursalele RBS, cat si online prin punerea la dispozitie de informatii pe site-ul www.rbsmoneysense.ro, ca de exemplu ghidul financiar MoneySense. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: