Fitch: Tarile cu ratinguri AAA din zona euro risca retrogradari din cauza inrautatirii crizei

Data publicarii: 13-06-2012 | International

Tarile din zona euro risca retrogradari ale ratingurilor, inclusiv cele care mai beneficiaza de calificative maxime triplu A, respectiv Germania, Luxemburg, Finlanda si Olanda, pentru ca politicienii nu reusesc sa demonstreze ca pot pune capat crizei datoriilor, potrivit Fitch Ratings.

"Ratingurile din uniunea monetara se afla sub presiuni puternice. Daca nu va aparea in curand lumina la capatul tunelului, riscul de destramare a zonei euro va creste. Politicienii vor continua sa bajbaie, iar solutiile de ultimul moment majoreaza costul administrarii crizei", a declarat la Oslo directorul general al Fitch, Ed Parker, transmite Bloomberg.

Randamentele obligatiunilor Spaniei, Italiei si Germaniei au crescut, marti. Astfel, randamentul obligatiunilor spaniole cu maturitate in 2022 a urcat cu 0,14 puncte procentuale, la 6,65%, iar cel al obligatiunilor italiene a crescut cu 0,1 puncte, la 6,13%. In cazul obligatiunilor germane de acelasi tip, randamentul obligatiunilor a avansat cu 0,08 puncte, la 1,38%.

Integral in Gandul.info