Clientii BCR au efectuat schimburi valutare in valoare de peste 2 miliarde lei

Data publicarii: Astazi, 19-06-2012 | Finante-Banci

  • Mai mult de jumatate din schimburile valutare sunt efectuate in afara unitatilor bancare, prin intermediul echipamentelor si a serviciilor de internet si phone banking
  • Tendinta este de crestere a numarului tranzactiilor prin intermediul echipamentelor dedicate si al serviciilor de internet si phone banking

Clientii Bancii Comerciale Romane (BCR) au efectuat, in primele 5 luni ale acestui an, peste 1,5 milioane operatiuni de schimb valutar (cumparare/vanzare), valoarea acestora depasind 2 miliarde lei.

"Vedem o tendinta de crestere a tranzactiilor prin intermediul echipamentelor dedicate si a serviciilor de internet si phone banking. Ca parte importanta a strategiei bancare privind canalele retail, ne dorim sa incurajam efectuarea schimburilor valutare in afara ghiseelor bancare. Prin urmare, punem la dispozitia clientilor nostri, dar si a non-clientilor, multiple posibilitati si beneficii de tranzactionare in afara casieriilor: avem o retea stabila de echipamente si servicii remote, avem cursuri de schimb preferentiale pentru acestea si, cel mai important, suntem disponibili 24 de ore din 24, 7 zile din 7", a declarat Bogdan Marin, Director Executiv Canale Retail din cadrul BCR.

Valorile medii ale operatiunilor de schimb valutar oscileaza in functie de tipul platilor (operatiuni cu numerar si/sau intre conturile clientilor) si in functie de canalul prin care sunt efectuate (Automate de Schimb Valutar, casierie - operatiuni cu numerar si/sau Masini Functionale, Click, Alo 24 Banking BCR - operatiuni intre conturi), intervalul de variatie fiind cuprins intre 400 si 4.000 lei/tranzactie.

Operatiunile de schimb valutar pot fi efectuate, pe langa ghiseele de schimb valutar din unitati, si prin:

  • Reteaua de echipamente - BCR detine atat echipamente dedicate pentru numerar (Automate de Schimb Valutar), dar a investit si in dezvoltarea altor tipuri de echipamente pentru a permite efectuarea schimburilor valutare intre conturile aceluiasi client (Masini Multifunctionale). 
  • Click 24 Banking BCR - accesibil atat in varianta desktop (www.24banking.ro), dar si in varianta mobile (m.24banking.ro). Prin internet banking, clientii BCR pot tranzactiona, intre conturile proprii, orice valuta cotata la casele de schimb BCR, fara comision.
  • Alo 24 Banking BCR - accesibil telefonic si gratuit prin Contact Center, la numarul 0800.801.BCR (0800.801.227). Si prin phone banking, clientii BCR pot tranzactiona, intre conturile proprii, orice valuta cotata la casele de schimb BCR, fara comision. 

BCR are instalate peste 200 de echipamente pentru schimb valutar ce pot fi utilizate 24/7, fiind prezenta in locatii care nu depind de programul unitatilor (in afara acestora, in zonele de tip self service, dar si in mall-uri si aeroporturi). De asemenea, serviciile Click si Alo 24 Banking BCR sunt disponibile 24/7 si accesibile din orice locatie (fie tara sau strainatate).

Cat despre avantajele financiare ale efectuarii schimburilor valutare in afara ghiseelor, clientii BCR beneficiaza de schimburi valutare la cotatii preferentiale pentru Click si Alo 24 Banking BCR, respeciv pentru masinile multifunctionale, pentru oricare din urmatoarele valute: EUR, USD, GBP, CHF, CAD, AUD.