ProCredit Bank aniverseaza 10 ani de activitate bancara in Romania

Data publicarii: 27-06-2012 | Finante-Banci

ProCredit Bank aniverseaza in acest an 10 ani de activitate bancara in Romania. Istoria ProCredit Bank in tara noastra a inceput cu Microenterprise Credit Romania, o institutie financiara nebancara concentrata pe fiantarea afacerilor foarte mici. In 2002, MCR devine banca si incepe sa functioneze sub numele de Miro Bank. Actionari recunoscuti international - Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, DEG, Commerzbank, IFC, ProCredit Holding, FMO - se alatura in 2003 efortului de sprijinire a dezvoltarii afacerilor mici din Romania, iar sfarsitul anului 2004 aduce bancii un nou nume si o noua imagine - ProCredit Bank - parte a unui grup international de banci care isi desfasoara activitatea pe 3 continente, Europa de Est, America Latina si Africa. 

Calitatea serviciilor bancare oferite, inovatiile aduse de-a lungul timpului (primul card cu chip in Romania alaturi de VISA in 2005), abordarea personalizata a clientilor (fie intreprinderi mici si mijlocii, fie clienti cu activitate in agricultura sau persoane fizice) si facilitatile menite sa usureze accesul la finantare si economisirea au dus la construirea unui portofoliu stabil de clienti. In 2011, Fitch a reconfirmat ratingul BB+, cu perspectiva stabila pe termen lung pentru ProCredit Bank, ceea ce inseamna o calitate a activelor bancii peste medie datorita concentrarii acesteia mai degraba pe finantarea productiei decat a consumului si datorita imprumuturilor diversificate.

"Fie ca vorbim de finantare sau de alte servicii bancare, rolul institutiilor financiare in economiile in care opereaza trebuie sa fie acela de sustinere a dezvoltarii si motor al cresterii. Suntem mandri ca, desi anii care au trecut au fost plini de provocari, am reusit sa invatam lectii valoroase, iar multi dintre clientii nostri ne sunt alaturi inca de la inceputul activitatii noastre. Preocuparea nostra a fost sa sustinem dezvoltarea pe termen lung si nu sa incurajam consumul excesiv si supraindatorarea. Increderea clientilor nostri a fost castigata in timp si ne bucuram ca o avem in continuare.” Ilinca Rosetti, Director General ProCredit Bank

ProCredit Bank duce mai departe misiunea sa de dezvoltare a afacerilor mici si mijlocii din Romania, cautand sa creeze noi facilitati care sa raspunda nevoilor reale ale clientilor si schimbarilor din piata. Consilierea personalizata pentru clienti, cunoasterea si intelegerea afacerilor raman principii de baza in derularea operatiunilor bancii. 

"Ne bucuram ca in cei 10 ani de de activitate pe piata bancara din Romania, cu ajutorul unei echipe dedicate si cu sprijinul actionarilor nostri, am reusit sa construim o institutie echilibrata, stabila si profitabila. Portofoliul nostru de credite este in crestere, iar rezultatele obtinute pana la jumatatea acestui an ne fac sa fim optimisti in ceea ce priveste evolutia nostra viitoare.” Ilinca Rosetti, Director General ProCredit Bank

Despre ProCredit Bank:

ProCredit Bank este o banca cu servicii complete, orientata spre dezvoltare. Oferim clientilor nostri, persoane fizice si intreprinderi, servicii bancare excelente. In operatiunile noastre, aderam la o serie de principii de baza: punem valoare pe transparenta in comunicarea cu clientii, nu promovam creditele de consum si furnizam servicii bazate atat pe intelegerea situatiei fiecarui client, cat si pe o analiza financiara solida. Aceasta abordare responsabila fata de activitatea bancara ne permite sa construim parteneriate de lunga durata cu clientii nostri, bazate pe incredere reciproca.

In derularea activitatii noastre cu clientii persoane juridice, ne concentram pe finantarea intreprinderilor foarte mici, mici si mijlocii, deoarece suntem convinsi ca aceste afaceri creeaza locuri de munca si au o contributie vitala la dezvoltarea economica a tarilor in care opereaza. Oferind facilitati de economisire simple si accesibile si alte servicii bancare si investind resurse substantiale in educatia financiara, ne propunem sa promovam o cultura a economisirii si a responsabilitatii care sa poata aduce o mai mare stabilitate si siguranta familiilor obisnuite.

Actionarii nostri asteapta un randament sustinut al investitiilor pe termen lung, fara a avea ca obiectiv maximizarea profitului pe termen scurt. Investim semnificativ in instruirea si dezvoltarea personalului nostru, pentru a crea o atmosfera de lucru deschisa si eficienta si pentru a oferi clientilor nostri servicii prietenoase si competente.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: B.E.R.D., I.F.C. - Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.