Studiu: Romanii s-au invatat cu criza economica, dar ii afecteaza personal din ce in ce mai mult

Data publicarii: 27-06-2012 | Economie

Romanii s-au obisnuit cu perioada de criza, insa efectele acesteia ii afecteaza negativ la nivel personal din ce in ce mai mult, avand in vedere ca recesiunea dureaza de mai mult de trei ani, potrivit unui studiu realizat de 360insights, potrivit Mediafax. 

"In 2012, situatia este destul de similara cu cea inregistratata in anul precedent. Romanii s-au obisnuit din ce in ce mai mult cu fenomenul economic numit criza, le este familiar, devenind o constanta a vietii lor. Totusi, faptul ca se afla in recesiune de mai mult de trei ani face ca efectele crizei sa ii afecteze la nivel personal din ce in ce mai mult. Astfel, cu toate ca s-au obisnuit sa «convietuiasca» cu criza, povara greutatilor nu devine mai usoara, ci dimpotriva se adanceste", se spune in studiul "Evolutia perceptiei romanilor asupra crizei financiare (perioada 2009 - 2012)",

Cele mai importante efecte ale crizei la nivel general in Romania sunt, potrivit persoanelor intervievate, pierderea locurilor de munca (97%), scaderea salariilor (95%), reducerea cheltuielilor (95%) si nesiguranta familiei (96%).La nivel personal, 57% dintre respondenti spun ca ei sau apropiatii lor au fost afectati de pierderea locului de munca, 79% se tem pentru siguranta familiei lor, in timp ce 70% au raspuns ca li s-au taiat salariile, iar 89% ca si-au redus cheltuielile. Rezultatele studiului arata ca 79% dintre romanii din mediul urban afirma ca Romania este afectata de recesiune.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: