Intarzierea privatizarilor ar putea afecta leul

Data publicarii: 27-06-2012 | Finante-Banci

"Dezbaterile despre cum ar fi mai bine sa se apere Guvernul de atacurile politice consuma atat de mult timp incat pregatirile pentru vanzarea actiunilor la companiile de stat au fost intarziate"

Intarzierea termenelor din programul de privatizare convenit cu FMI deoarece disputele dintre Guvern si Presedintie lasa prea putin timp pentru guvernare ar putea afecta cursul de schimb valutar, sprijinul FMI fiind esential pentru leu, considera analistii Commerzbank. 

"Primul-ministru Victor Ponta a anuntat ca Guvernul nu a reusit sa respecte programul de privatizari impus de FMI. Ponta a dat vina pe disputa politica cu presedintele Traian Basescu. Dezbaterile despre cum ar fi mai bine sa se apere Guvernul de atacurile politice consuma atat de mult timp incat pregatirile pentru vanzarea actiunilor la companiile de stat au fost intarziate. Acestea nu sunt vesti bune pentru leu", scrie analistul Thu Lan Nguyen, de la Commerzbank, intr-un scurt raport, transmis Mediafax. Analistul de la Commerzbank, a doua mare banca germana, se refera la declaratiile de saptamana trecuta ale premierului Victor Ponta privind privatizarile si disputele cu presedintele Traian Basescu.

Integral in Curierul National