CSA: asiguratii RCA isi pot vedea istoricul daunelor din 15 septembrie

Data publicarii: 06-09-2012 | Finante-Banci

CSA simplifica modul de aplicare a sistemului bonus-malus

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, printr-o decizie recent adoptata, simplifica modul de aplicare a sistemului bonus-malus si faciliteaza accesul asiguratilor la informatiile privind istoricul daunelor proprii.

Astfel, incepand cu data de 15 septembrie 2012, asiguratii RCA vor avea acces la informatiile privind istoricul daunelor proprii, inscris in baza de date CEDAM.

Primele de asigurare aferente asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul intr-o perioada de referinta, asa cum prevad reglementarile in vigoare cu privire la sistemul bonus-malus.

Totodata a fost implementata o metoda prin care si societatile de asigurare au posibilitatea interogarii bazei de date CEDAM in vederea stabilirii istoricului de daunalitate pentru potentialii asigurati prin utilizarea serviciului web aferent sistemului bonus-malus.  

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor intretine si administreaza baza de date CEDAM. Informatiile din aceasta baza de date sunt centralizate de la societatile de asigurare, care sunt posesorii de drept ai acestor informatii. CSA nu are dreptul legal de a modifica aceste date. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA revine exclusiv societatilor de asigurare emitente.

Comunicat de presa


Ultimele stiri pe BankNews.ro: