RoRec: In Romania nu am ajuns inca sa schimbam un deseu doar pentru ca e uzat moral

Data publicarii: 28-09-2012 | Mediu

Reprezentantul zonal al Asociatiei RoRec, Simona Fuga, care a anuntat demararea unei actiuni ample de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice la Targu Mures, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca romanii inca nu predau deseurile la centrele de colectare doar pentru ca sunt uzate moral si nu neaparat nefunctionale.

'E o situatie delicata. Noi, la momentul acesta, de cand derulam acest program, colectam deseuri istorice, asa le spunem, adica televizoarele pe care se derulau congresele, frigiderele si masinile de spalat de foarte de mult. Asta incercam sa ii facem pe oameni sa inteleaga si sa constientizeze, pentru ca se despart greu de aceste deseuri, care au pentru ei o valoare sentimentala (...) Sunt zone in care deseurile istorice s-au terminat pentru ca oamenii au raspuns de la primele actiuni, si acum acele zone sunt mai slabe din punct de vedere cantitativ. Inca in Romania nu am ajuns sa schimbam, sa dam un deseu numai pentru ca este uzat moral. In Romania aparatul se repara de doua-trei ori, dupa aceea se mai tine ca poate ne mai trebuie o piesa si greu ne despartim de el. Si atunci avem zone care la inceput au raspuns bine si acum cantitatea de deseuri a scazut si avem zone care au demarat mai greu, iar cantitatile acum au crescut', a aratat Simona Fuga. 

Pentru colectarea deseurilor electrice si electrocasnice, Primaria Targu Mures, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, sambata, in oras va fi organizata o ampla actiune de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice. 

Claudiu Maior si Sandor Csegzi, consilierii primarului din Targu Mures, au anuntat joi ca municipalitatea va pune la dispozitiea RoRec sase puncte de colectare, care vor functiona sambata, intre orele 9.00 - 16.00, in parcarea din fata strandului 1 Mai (Cartierul Aleea Carpati), parcarea de pe str. Stefan cel Mare (Centru), in Piata Onesti (Cartierul Libertatii), la intersectia strazilor Argesului si Gh. Marinescu (Cartierul Cornisa), pe Bulevardul Pandurilor (pentru Cartierul Tudor) si in parcarea de langa intersectia str. Budiului cu Bulevardul 1848 (Cartierele 1848 si Mureseni). 

'Targumuresenii pot beneficia de preluarea gratuita, de la domiciliu a echipamentelor electrocasnice voluminoase (...) Toti deponentii vor participa la o tombola cu premii constand in obiecte electrocasnice, tragerea la sorti urmand sa aiba loc la sediul Primariei Targu Mures, sambata, la ora 19.00. De asemenea, in schimbul frigiderelor si a masinilor de spalat depuse, proprietarii vor primi taloane valorice de 20, respectiv 40 de lei, care vor putea fi valorificate in magazine de profil', a aratat Simona Fuga, care a precizat ca aceasta este cea de-a 10 actiune pe care RoRec o desfasoara in judetul Mures. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: