Banca Europeana de Investitii: acord de finantare de 20 milioane de euro cu Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing IFN Romania

Data publicarii: 15-10-2012 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing Romania IFN SA au realizat un acord de finantare pentru 20 milioane de euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru creditarea proiectelor initiate de catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), companii cu un numar de angajati intre 250 si 3.000 de oameni (mid - cap) si entitatile publice din Romania. 

Acordul de finantare este structurat astfel: 

  • 15 milioane euro catre Intesa Sanpaolo Bank Romania
  • 5 milioane euro catre Intesa Sanpaolo Leasing Romania IFN SA

Fondurile BEI vor fi utilizate pentru co-finantarea proiectelor din sectorul industriei si al serviciilor, inclusiv turism, proiectelor de infrastructura mici si medii sustinute de autoritatile locale si proiectelor de investitii privind domeniul energiei, protectia mediului inconjurator, sanatate si educatie. Potrivit acordului, cel putin 70% din valoarea creditelor vor fi alocate proiectelor initiate de IMM-uri si companii mid cap (cu pana la 3.000 de angajati). 

Mihai Tanasescu, VicePresedintele BEI, a declarat: "Creditele semnate astazi vor imbunatati accesul la fonduri pe termen mediu si lung in conditii de finantare avantajoase. Acest aspect va ajuta la cresterea productivitatii si a capacitatii competitive a IMM-urilor si a  companiilor mid cap si va facilita punerea in aplicare a proiectelor de infrastructura prioritare".

Ezio Salvai, Director general (CEO) Intesa Sanpaolo Bank a mentionat: Intesa Sanpaolo Bank este in mod traditional un partener al IMM-urilor pe piata locala. De altfel peste 60% din portofoliul bancii este reprezentat de clienti IMM. In aceste conditii, pentru noi este firesc sa fim alaturi de clientii bancii si de economia reala prin astfel de solutii concrete cum este si parteneriatul strategic cu BEI”. 

Acestea sunt primele imprumuturi BEI acordate Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing in Romania, ce se alatura astfel institutiilor partenere privind fondurile BEI pe piata locala.

Incepand cu 1991, BEI a acordat imprumuturi in Romania in valoare totala de circa 9 miliarde de euro. Din aceasta suma circa 900 de milioane euro, inclusiv imprumuturile semnate astazi, reprezinta suport pentru punerea in aplicare a proiectelor mai mici ale IMM-urilor, companiilor cu pana la 3.000 de angajati si municipalitati.

Banca Europeana de Investitii (BEI) este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene si este detinuta de catre statele membre UE. BEI faciliteaza finantarea pe termen lung pentru investitii in scopul de a contribui la obiectivele strategice ale UE.

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internationale, printre liderii din Europa, ce ofera servicii pentru 20 milioane de clienti. Grupul este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereaza in 12 tari din regiune.

Pe piata locala, Intesa Sanpaolo Bank are o retea nationala de circa 90 de unitati si active totale de peste 5 miliarde lei. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: