Top Forbes: averile miliardarilor au scazut cu 3,6 miliarde euro
Data publicarii: 30-10-2012 | Finante-Banci
Averile celor 500 miliardari din topul realizat de revista Forbes au scazut cu 3,6 miliarde de euro in 2012, cel mai bogat roman fiind Ioan Niculae, cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde euro.
'Sunt multumit ca fata de anii trecuti, in ciuda crizei, numarul de angajati a crescut, iar in perspectiva va exista cerere pentru produsele noastre. Daca ma uit insa la situatia economiei nu cred ca vreti sa imi stiti parerea. Observ lipsa interesului din partea clasei politice pentru productie si industrie in general', a spus omul de afaceri Ioan Niculae, la prezentarea Topului, acesta reusind sa urce de pe locul trei pe primul loc la editia din acest an.
Ioan Niculae are afaceri in domeniul chimiei agriculturii si energiei.
Pe locul doi in Topul realizat de Forbes se situeaza Frank Timis, cu o avere estimata la 900 - 950 milioane euro.
Acesta si-a mentinut pozitia a doua in top ca si anul precedent, iar afacerile sale sunt in domeniul resurselor minerale prin compania Africa Minerals.
Pe locul trei in top se afla Dinu Patriciu, locul 1 de anul trecut, cu o avere de 800 - 900 milioane de euro.
In afara podiumului, top zece este continuat de Dan Grigore Adamescu, cu afaceri in centre comerciale, asigurari, hoteluri si mass media (o avere estimata intre 700 - 730 milioane euro), Ion Tiriac, cu societati pe piata auto, imobiliare banking si asigurari (cu o avere intre 700 si 730 milioane euro), Gabriel Comanescu - shipping si o avere intre 480 - 500 milioane euro, Veronica Dragan - distributie GPL, energie si o avere intre 450 si 500 milioane de euro.
Top zece este inchis de Gruia Stoica, cu afaceri in domeniul feroviar si o avere estimata la 420 - 430 milioane euro - locul 8, Dorinel Umbrarescu, cu o avere estimata intre 360 - 380 milioane euro in domeniul infrastructurii si Zoltan Teszari - locul 10, cu afaceri de 360 - 370 milioane euro din telecomunicatii si TV.
'Cele mai importante pentru a dobandi o avere sunt norocul si oportunitatea', a spus Ovidiu Tender, locul 15 din top, cu o avere de 210 - 230 milioane euro din petrol si gaze, constructii, farma si agricultura.
Potrivit celor care au cules datele din Top "Forbes 500 Miliardari", averile celor mai bogati romani au scazut in 2012 cu 3,6 miliarde euro, averile cumulate ale celor 500 scazand la 21,5 miliarde euro comparativ cu 40 miliarde euro in 2008.
Averea medie a celor 500 este de 43 milioane euro, iar averea minima pentru a intra in top este 6 milioane euro.
Companiile detinute de cei 500 au peste 216.000 de angajati.
Din cei 500, 7 si-au mostenit intreaga avere, iar 13 doar o parte din aceasta, 480 de miliardari cladindu-si averile de la zero.
Cei mai afectati de criza au fost cei cu expunere mare in domeniul imobiliarelor si terenurilor, in schimb cele mai mari profituri au venit din constructii - infrastructura, agricultura, industria alimentara, colectarea deseurilor, servicii medicale si transporturi feroviare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online