Top Forbes: averile miliardarilor au scazut cu 3,6 miliarde euro
Data publicarii: 30-10-2012 | Finante-Banci
Averile celor 500 miliardari din topul realizat de revista Forbes au scazut cu 3,6 miliarde de euro in 2012, cel mai bogat roman fiind Ioan Niculae, cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde euro.
'Sunt multumit ca fata de anii trecuti, in ciuda crizei, numarul de angajati a crescut, iar in perspectiva va exista cerere pentru produsele noastre. Daca ma uit insa la situatia economiei nu cred ca vreti sa imi stiti parerea. Observ lipsa interesului din partea clasei politice pentru productie si industrie in general', a spus omul de afaceri Ioan Niculae, la prezentarea Topului, acesta reusind sa urce de pe locul trei pe primul loc la editia din acest an.
Ioan Niculae are afaceri in domeniul chimiei agriculturii si energiei.
Pe locul doi in Topul realizat de Forbes se situeaza Frank Timis, cu o avere estimata la 900 - 950 milioane euro.
Acesta si-a mentinut pozitia a doua in top ca si anul precedent, iar afacerile sale sunt in domeniul resurselor minerale prin compania Africa Minerals.
Pe locul trei in top se afla Dinu Patriciu, locul 1 de anul trecut, cu o avere de 800 - 900 milioane de euro.
In afara podiumului, top zece este continuat de Dan Grigore Adamescu, cu afaceri in centre comerciale, asigurari, hoteluri si mass media (o avere estimata intre 700 - 730 milioane euro), Ion Tiriac, cu societati pe piata auto, imobiliare banking si asigurari (cu o avere intre 700 si 730 milioane euro), Gabriel Comanescu - shipping si o avere intre 480 - 500 milioane euro, Veronica Dragan - distributie GPL, energie si o avere intre 450 si 500 milioane de euro.
Top zece este inchis de Gruia Stoica, cu afaceri in domeniul feroviar si o avere estimata la 420 - 430 milioane euro - locul 8, Dorinel Umbrarescu, cu o avere estimata intre 360 - 380 milioane euro in domeniul infrastructurii si Zoltan Teszari - locul 10, cu afaceri de 360 - 370 milioane euro din telecomunicatii si TV.
'Cele mai importante pentru a dobandi o avere sunt norocul si oportunitatea', a spus Ovidiu Tender, locul 15 din top, cu o avere de 210 - 230 milioane euro din petrol si gaze, constructii, farma si agricultura.
Potrivit celor care au cules datele din Top "Forbes 500 Miliardari", averile celor mai bogati romani au scazut in 2012 cu 3,6 miliarde euro, averile cumulate ale celor 500 scazand la 21,5 miliarde euro comparativ cu 40 miliarde euro in 2008.
Averea medie a celor 500 este de 43 milioane euro, iar averea minima pentru a intra in top este 6 milioane euro.
Companiile detinute de cei 500 au peste 216.000 de angajati.
Din cei 500, 7 si-au mostenit intreaga avere, iar 13 doar o parte din aceasta, 480 de miliardari cladindu-si averile de la zero.
Cei mai afectati de criza au fost cei cu expunere mare in domeniul imobiliarelor si terenurilor, in schimb cele mai mari profituri au venit din constructii - infrastructura, agricultura, industria alimentara, colectarea deseurilor, servicii medicale si transporturi feroviare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău