Bill Gates s-a apropiat la 184 milioane de dolari de averea lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume

Data publicarii: 18-03-2013 | Diverse

Cei mai bogati 100 de oameni din lume au pierdut in aceasta saptamana 17,9 miliarde de dolari din averea totala, dupa o evolutie dezamagitoare a burselor, iar Bill Gates s-a apropiat la 184 milioane de dolari de Carlos Slim, potrivit Bloomberg.

Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a pierdut 5 miliarde de dolari in ultima saptamana, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Slim controleaza America Movil, un veritabil imperiu care domina piata telecom din America Latina.   Autoritatile mexicane au anuntat luni pregatirea unei legislatii care ar putea conduce la divizarea companiilor monopol din domeniul telecomunicatiilor.  

 Actiunile America Movil au cazut la cel mai redus nivel din ultimii 4 ani, astfel ca averea lui Slim a coborat la 67,8 miliarde de dolari, cu numai 184 milioane de dolari deasuprea cofondatorului Microsoft Bill Gates.   Indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York s-a apropiat joi la doua puncte de maximul istoric stabilit in octombrie 2007 si a inchis saptamana in urcare cu 0,6%. S&P 500 a crescut de peste doua ori de la minimul atins in 2009, datorita profiturilor peste estimari raportate de companii si programului de stimulare monetara a economiei desfasurat de Rezerva Federala. Indicele Dow Jones Industrial Average al bursei de la New York a stabilit joi un nou maxim istoric pentru cea de-a opta sedinta consecutiv.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: