Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi a castigat prima editie din Romania a CFA Institute Research Challenge
Data publicarii: 18-03-2013 | Finante-Banci
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) a castigat faza locala a primei editii a "CFA Institute Research Challenge”, o competitie a celor mai prestigioase scoli de business internationale care se desfasoara anual sub auspiciile CFA Institute si urmeaza cele mai bune practici profesionale in cercetarea si analiza investitionala.
Faza finala a competitiei locale a avut loc in data de 9 martie 2013 la Bucuresti si a reunit reprezentantii celor mai importante scoli de economie din Romania: Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu.
Echipa Universitatii "Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a obtinut cel mai mare punctaj atat pentru continutul raportului propriu de cercetare si analiza investitionala, cat si pentru prezentarea publica a acestuia si va reprezenta Romania in competitia CFA Institute Research Challenge pentru regiunea EMEA care va avea loc in luna aprilie 2013, la Londra.
Competitia a constat in realizarea unei analize financiare a companiei New Europe Property Investments (NEPI) listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar echipele de studenti de la cele cinci Universitati au fost notate in doua etape. Partea scrisa care a constat intr-un raport de analiza a fost evaluata de o comisie formata din Mugur Popescu CFA - vicepresedinte CFA Romania, Dragos Cabat CFA MBA - membru in Consiliul Director la CFA Romania, Lavinia Cristescu CFA si Ioana Tanase CFA iar juriul care a notat prezentarea publica a fost format din Dorin Alex Badea CFA - Presedinte CFA Romania, Adrian Mitroi CFA MBA - Secretar General CFA Romania si Razvan Pasol - Presedinte Intercapital Invest. Alaturi de comisia de evaluare a raportului de analiza si de membrii juriului care au notat prezentarea publica, la reusita proiectului CFA Institute Research Challenge, etapa locala, au contribuit prin activitatea lor o echipa de voluntari, membri ai asociatiei CFA Romania, in calitate de mentori.
Mugur Popescu CFA - Vicepresedinte al CFA Romania, in calitate de Project Manager a declarat "Este primul an in care organizam aceasta competitie in Romania si calitatea analizelor de investitii elaborate de studenti a fost remarcabila, iar sustinerea publica a raportului de catre echipa de studenti din Iasi s-a situat chiar la standarde internationale. Suntem increzatori ca echipa UAIC din Iasi va reprezenta cu succes Romania la competitia din regiunea EMEA".
Echipa castigatoare a fost formata din Beatrice Ioana Bordeianu, Horia Ciochina, Marinela Dinica, Bogdan Temneanu si Catalina Alexandra Virlan, studenti in cadrul programului de Master "Finance and Risk Management” (FRM), program organizat incepand din 2010 de Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza” din Iasi in colaborare cu Facultatea de Economie si Afaceri (FEB) din cadrul Universitatii din Groningen. Cei cinci studenti au fost coordonati de catre Bogdan Bilaus CFA, in calitate de mentor din partea CFA Romania si Silviu Ursu, profesor si coordonator al programului de masterat.
Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, micro si macroeconomiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii. Astazi, in lume exista aproximativ 100.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 136 societati membre ale CFA Institute.
CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, in mare parte detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrata de CFA Institute (USA).
In prezent, CFA Romania are peste 135 de membri, majoritatea detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®). Profesionistii care sunt membri CFA Romania lucreaza pentru institutii bancare, firme de asigurari, societati de servicii de investitii financiare, de asset management, fonduri de pensii sau firme de consultanta. Pe langa membrii asociatiei, comunitatea CFA este completata de peste 600 de candidati pentru unul din cele 3 nivele ale examinarii care conduce la acordarea acestui titlu. CFA Romania incurajeaza, de asemenea, persoanele interesate de a obtine titlul CFA prin acordarea de burse de studii, echivalentul taxei de inscriere la examen.
Informatii suplimentare despre CFA Romania se pot obtine pe www.cfaromania.ro, iar despre CFA Institute la adresa web www.cfainstitute.org. Pentru intrebari si informatii contactati-ne la president@romania.cfasociety.org.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial