Dijmarescu, seful Fondului de Garantare: Depozitele subsidiarelor bancilor cipriote sunt in siguranta

Data publicarii: 01-04-2013 | Finante-Banci

Seful Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), Eugen Dijmarescu, care are o experienta de mai bine de 15 ani in sectorul bancar, nu vede in prezent motive de ingrijorare pe plan intern legate de criza din Cipru si a transmis deponentilor bancilor cipriote in Romania ca trebuie sa aiba incredere in institutiile romanesti. El crede ca este mult spus ca astazi suntem intr-o situatie tensionata. 

"Sigur ca, in situatia data, lu-mea este ingrijorata. Este normal sa fie asa, si me-sa-jul meu, este ca oamenii sa aiba incredere in forta de reglementare pe care statul roman o apli-ca si in institutiile sale, respectiv ban-ca centrala, Ministerul Finantelor, Fon-dul de Garantare a Depozitelor Banca-re. Din punctul nostru de vedere, asa cum arata situatia pe care o avem de la directia de supraveghere din BNR, in acest moment nu gasim un motiv de ingrijorare", a declarat vineri Dijma-rescu la emisiunea ZF Live.

Consiliul de administratie al BNR a dis-cutat joi mai multe ore, pana seara tarziu, despre situatia din Cipru si implicatiile asupra pietei locale.

Cyprus Popular Bank, al doilea cre-ditor din Cipru care va disparea ca ur-mare a planului de salvare a tarii agreat de autoritatile de la Nicosia cu liderii zo-nei euro si FMI, detine pe piata roma-neas-ca Marfin. Marfin are regim de fi-lia-la in Romania si se supune regle-men-tarilor BNR, depozitele fiind garantate de schema locala de garantare, in timp ce Bank of Cyprus este sucursala.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: