UniCredit Tiriac Bank vede cursul in intervalul 4,3-4,5 lei/euro in acest an

Data publicarii: 02-04-2013 | Finante-Banci

 Cursul de schimb se va plasa in intervalul 4,3-4,5 lei/euro in acest an, nivele mai ridicate fiind asteptate in ultimul trimestru din 2013, pe fondul factorilor sezonieri, insa nu este exclus ca deteriorarea contextului sa impinga cursul de schimb catre aceste varfuri chiar mai devreme, considera analistii UniCredit Tiriac Bank.     

  Cursul de schimb se va plasa in intervalul 4international ,3-4,5 lei/euro in acest an, nivele mai ridicate fiind asteptate in ultimul trimestru din 2013, pe fondul factorilor sezonieri, insa nu este exclus ca deteriorarea contextului sa impinga cursul de schimb catre aceste varfuri chiar mai devreme, considera analistii UniCredit Tiriac Bank.

  "Pe masura ce cererea investitorilor straini pentru titlurile de stat denominate in lei s-a temperat, cursul de schimb leu/euro s-a intors la nivele de peste 4,40. In plus, lichiditatea in crestere pe piata monetara a redus diferentialul de dobanda dintre euro si leu, ceea ce ar fi putut diminua apetitul pentru moneda nationala. Leul a suferit de asemenea din cauza vestilor negative provenite de la zona euro. Pe masura ce incertitudinea legata de rezolvarea crizei din Ciprului si-a facut simtita prezenta, aversiunea la risc a crescut, cu impact negativ asupra monedelor din Europa Centrala si de Est", se arata in cel mai recent raport lunar al bancii.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: