Antonescu: Vom da curs solicitarii PC, vom avea o discutie in interiorul USL privind nominalizarea procurorilor sefi

Data publicarii: 03-04-2013 | Politica

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca miercuri va exista o discutie in interiorul USL privind nominalizarea procurorilor sefi, dupa ce PC a solicitat aceasta sedinta.

El a spus ca cererea conservatorilor este absolut normala. 

"Este un membru al acestei coalitii si la o ora la care urmeaza sa o stabilim, pentru ca este o zi foarte incarcata, si noi avem sedinta, este si sedinta la Guvern, cred ca este si sedinta de CSAT astazi. Vom da curs acestei solicitari si ne vom intalni pentru a discuta", a spus Antonescu, intr-o conferinta organizata la sediul USL. 

Sedinta USL ar avea loc la ora 16,00. 

Partidul Conservator a cerut convocarea miercuri a unei sedinte a Uniunii Social Liberale pe tema numirii procurorilor-sefi la Parchetul General si DNA. 

"Referitor la dezbaterile publice privind numirea Procurorului General si Procurorului Sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Partidul Conservator considera ca Uniunea Social Liberala are vointa si capacitatea de a-si respecta, in egala masura, atat angajamentele asumate in raport cu cetatenii romani, care i-au acordat increderea, legitimitatea de a guverna si un mandat pentru o schimbare profunda, cat si obiectivele agreate impreuna cu partenerii europeni. In acest sens, PC propune partenerilor din USL o intalnire oficiala a liderilor, in decursul acestei zile, pentru a identifica o abordare responsabila, care sa concilieze opiniile diferite si sa asigure o pozitie unitara si transparenta a Uniunii pe tema nominalizarilor la conducerea Parchetelor", se arata intr-un comunicat al Partidului Conservator remis miercuri AGERPRES de Biroul de presa al partidului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: