Cel mai mare activ al Bank of Cyprus in Romania este un credit de 110 milioane euro acordat Marriott

Data publicarii: 09-04-2013 | Finante-Banci

Creditul acordat Marriott reprezinta aproximativ 20% din portofoliul total de imprumuturi al sucursalei locale a Bank of Cyprus. 

  Cel mai important activ detinut de sucursala din Romania a Bank of Cyprus este un credit de 110 milioane de euro acordat companiei care detine hotelul Marriott, prelungit in toamna anului trecut si scadent in 2017.

  Creditul acordat initial in 2007 avea scadenta in octombrie 2012, dar a fost prelungit in toamna anului trecut pentru inca cinci ani, garantiile constituite acoperind principalul, in valoare de 110 milioane euro, cat si o suma suplimentara de 33 de milioane euro aferenta tuturor obligatiilor ce decurg din imprumut.

Creditul a fost garantat cu terenul de 28.457 metri patrati din Calea 13 Septembrie si cladirea de 69.307 metri patrati care include hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel si complexul aferent, cu spatiile comerciale, birouri, cazinou, parcare interioara si exterioara, precum si toate imbunata-tirile aduse imobilelor in garantie.

  Relatia intre Bank of Cyprus si hotelul Marriott este mai complexa, intrucat banca detine indirect, prin ONT Carpati, si 35.292% din titlurile societatii care are hotelul in proprietate, Societatea Companiilor Hoteliere Grand (SCHG).

Integral in Ziarul Financiar