Trei din patru romani care merg in vacanta in strainatate aleg litoralul

Data publicarii: 10-04-2013 | Turism

Pentru majoritatea romanilor, cuvantul "vacanta" este sinonim cu mare si plaja. Fie ca isi petrec concediul in tara, fie ca isi permit sa mearga peste granite, celor mai multi romani le place sa isi incarce bateriile stand la soare, pe tarmul marii.

  "Cam 75-80% dintre romanii care cumpara vacante in strainatate prin agentiile de turism merg la mare. Restul se duc in city break-uri sau circuite. Aproape toate familiile cu copii vor la mare. Merg in Bulgaria foarte multi, in Grecia, in Turcia, Spania, Croatia, dar si in Franta, pe Coasta de Azur, sau in Italia - Sardinia sau Sicilia", a declarat agentiei MEDIAFAX Cristian Pandel, proprietarul agentiei Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din Romania in acest an, cu 17 destinatii pe saptamana.

El spune ca, in general, romanii care pleaca in vacante in strainatate pe litoral cauta all inclusive in hoteluri de patru si cinci stele.

"Sunt mai multe chartere in acest an fata de 2012, iar pentru unele destinatii numarul lor este chiar dublu. Sunt din ce in ce mai multi si cei care cumpara pachete early booking, iar fata de acum trei ani s-a dublat numarul acestora. Pentru Grecia sunt cresteri foarte mari in acest an, este mai ceruta chiar si decat Turcia, dar se cere foarte mult si Spania. A scazut in schimb cererea pentru Bulgaria. Cred ca Grecia «mananca» din Bulgaria si chiar din Turcia. Litoralul nostru se bate cu Bulgaria", a adaugat Pandel.

  Happy Tour, cel mai mare grup de agentii din Romania, prin turoperatorul sau, Prestige Tour, imparte cele mai multe locuri pe chartere cu Christian Tour, avand de asemenea 17 zboruri pe saptamana catre Grecia, Turcia, Spania si Croatia, atat din Bucuresti, cat si din cateva orase din tara.

Integral in Gandul.info