Seful Erste: BCR va reveni pe profit in 2013

Data publicarii: 10-04-2013 | Finante-Banci

Directorul general al Erste Group, care detine BCR, sustine ca BCR va reveni pe profit in acest an, in timp ce sefii subsidiarei romanesti nu vor primi un bonus special pentru asta.

"Ne asteptam ca BCR sa revina la profitabilitate in acest an. Intrucat modelul nostru de afaceri este strans legat de evolutia economiei, este prea devreme sa oferim estimari precise", a declarat Andreas Treichl intr-o discutie cu analistii si investitorii, potrivit Mediafax.

Intrebat daca grupul va recompensa suplimentar conducerea BCR pentru imbunatatirea rezultatului in acest an, seful Erste a afirmat ca nu vor fi acordate bonusuri speciale.

Potrivit oficialului, Erste inregistreaza deja primele semne pozitive ale programelor ample initiate la diviziile din Ungaria si Romania.

Programele s-au concentrat pe aspecte precum imbunatatirea calitatii portofoliului de credite in Romania si cresterea bazei de clienti in Ungaria, a adaugat seful grupului. Ambele programe includ si imbunatatirea structurii de costuri a bancilor.

Afacerile din Ungaria vor fi afectate in acest an de taxe si vor avea nevoie de mai mult timp decat operatiunile din Romania pentru a reveni pe profit, a spus Treichl.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: