INHGA: Cod Portocaliu de inundatii pe Dunare in zona judetelor Constanta, Braila si Tulcea, de joi dimineata

Data publicarii: 11-04-2013 | Mediu

Hidrologii au emis, miercuri, o noua avertizare Cod Portocaliu de cresteri ale debitului Dunarii, in zona judetelor Constanta, Braila si Tulcea, ce va intra in vigoare de joi dimineata.

Astfel, incepand din 11 aprilie, ora 6:00, se instituie Cod Portocaliu de cresteri ale debitelor si nivelurilor Dunarii, pe sectorul Harsova-Braila (sector indiguit) si pe bratele Dunarii - judetele Constanta, Braila si Tulcea. 

De asemenea, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor /INHGA/, in intervalul 10 aprilie, ora 16:00 - 17 aprilie, ora 18:00, se mentine Codul Galben pe Dunare, pe sectoarele Zimnicea-Harsova si aval Braila, inclusiv pe bratul Borcea (Calarasi-Vadu Oii) - judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati si Tulcea. 

Totodata, in aceeasi perioada, ramane in vigoare avertizarea Cod Portocaliu pe Dunare, sectorul aval de Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie /S.H.E.N./ Portile de Fier - Zimnicea (sector indiguit aval Gruia) - judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman. 

Actuala avertizare a fost transmisa Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Administratiei Nationale 'Apele Romane', Ministerului Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiilor Bazinale de Ape: Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Ialomita-Buzau, Prut si Dobrogea-Litoral. 

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologica emisa. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: