Stepic, Raiffeisen International: Suntem interesati de activele din Romania ale bancilor cipriote

Data publicarii: 11-04-2013 | Finante-Banci

Grupul austriac Raiffeisen Bank International, care controleaza Raiffeisen Bank Romania, este interesat de activele din Romania ale bancilor cipriote, a declarat astazi Herbert Stepic, CEO al grupul bancar.

El a spus ca banca sa se uita cu multa atentie la piata romaneasca. In general austriecii "tin ochii larg deschisi" pentru a urmari oportunitati in regiune create de retragerea unor jucatori straini, scrie "Ziarul Financiar". Stepic spune ca Raiffeisen ar fi gata sa umple locul ramas gol.   

Banca centrala a Ciprului a decis la inceputul saptamanii trecute sa suspende pentru o saptamana activitatea sucursalei Bank of Cyprus din Romania, in vederea vanzarii, iar ulterior a decis prelungirea perioadei de suspendare cu inca doua saptamani. In aceasta perioada, clientii sucursalei nu au acces la banii din conturile lor decat prin intermediul bancomatelor care sunt functionale.

Astfel, sucursala din Romania a Bank of Cyprus are activitatea suspendata pana pe 22 aprilie.    Si Marfin Bank, banca romaneasca cu capital cipriot, are nevoie de un cumparator in conditiile in care are nevoie de un cumparator in urma lichidarii actionarului din Cipru.

Integral in Capital.ro