Intreprinderile mici si mijlocii se pot inscrie de luni pentru finantare in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu
Data publicarii: 12-04-2013 | Finante-Banci
Intreprinderile mici si mijlocii se pot inscrie pentru finantare in cadrul Programului 'Mihail Kogalniceanu' incepand de luni, bugetul alocat pentru anul 2013 ridicandu-se la 16,115 milioane lei, potrivit anuntului publicat joi pe site-ul Ministerului Economiei.
Programul consta in acordarea unei linii de credit in valoare maxima de 400.000 lei pentru o companie pe an, conform Ghidului aplicantului in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu, postat pe site-ul AIPPIMM.
Dobanda total subventionata - subventia acordata IMM de la bugetul de stat de catre Ministerul Economiei, in proportie de 100% pentru creditele in lei, se acorda pentru maxim 9% pe an din soldul sumei utilizate din linia de credit acordata. Garantia in numele si in contul statului se acorda numai in situatia in care beneficiarul programului nu dispune de garantii suficiente pentru accesarea liniei de credit.
Perioada de rambursare a creditelor este stabilita de institutia de credit care a acordat creditul conform normelor interne ale acesteia.
Sumele trase din linia de credit pot fi utilizate numai pentru cheltuieli privind aprovizionarea, productia, desfacerea, cheltuieli privind executarea de lucrari si/sau prestarea de servicii, constituirea, prelucrarea, valorificarea stocurilor, alte tipuri de cheltuieli necesare desfasurarii activitatii curente. De asemenea, se acorda finantare pentru cheltuieli cu salariile si alte cheltuieli asimilate, plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat si pentru alte costuri de operare.
Monitorizarea si controlul beneficiarilor programului se va face de catre oficiile teritoriale pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie (OTIMMC), aflate in subordinea Ministerului Economiei, pe baza procedurii de raportare, monitorizare si control pentru programele finantate de la Bugetul de Stat.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice