Vasilescu: Mugur Isarescu nu are nicio intentie sa candideze la presedintie

Data publicarii: 12-04-2013 | Finante-Banci

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), nu are nicio intentie sa candideze la presedintie, a declarat, joi seara, consilierul acestuia, Adrian Vasilescu, la un post privat de televiziune.

"Nu are nicio intentie sa candideze si, mai mult decat atat, nu i-a facut nimeni o asemenea propunere, desi apar materiale, surse care stiu ca va candida cu nu stiu ce formatie, in nu stiu ce combinatie. Toate acestea sunt, scuzati-mi expresia, povesti. Mai mult decat atat, nici nu are intentia de a candida. Nu acesta este, dupa cate stiu eu, si cred ca stiu bine, planul de viitor al guvernatorului. Acest plan de viitor mai are 2 ani din actualul mandat la Banca Nationala. Numarul de mandate nu este limitat. (...) BNR este un punct de comanda care trebuie sa asigure stabilitatea financiara a Romaniei. Astazi, fara stabilitate financiara, nu ai niciun viitor", a spus Vasilescu. 

Potrivit acestuia, Banca Nationala, ca institutie, si Mugur Isarescu in calitatea sa de guvernator, si ca persoana, "se lupta cu dintii sa apere, sa protejeze depozitele mai mari de 100.000 euro". 

"Cele pana la 100.000 sunt protejate de Uniunea Europeana(...). Nu este deloc simplu (legat de situatia privind Bank of Cyprus n.r), pentru ca legea nu ne ajuta deloc. BNR, in demersurile pe care le face, nu are de partea ei legea. Legea ii spune "nu te bagi". Asa ii spune legea. Totusi, dialogheaza, negociaza, discuta cu autoritatile din Cipru, cu cele europene, nu sta cu mainile in buzunar", a explicat Vasilescu. 

Sursa: AGERPRES