Pachetele de cont curent - soldul mediu al unui depozit este de circa 40.000 lei
Data publicarii: 12-04-2013 | Finante-Banci
- Ponderea clientilor care economisesc pe termen lung (1 an sau mai mult) a crescut de la 15% la 18%
- Perioada de detinere a unui depozit a crescut de la 18 la 23 luni
Soldul mediu al unui depozit constituit de catre clientii care au optat pentru noile pachete de cont curent este de circa 40.000 lei, mai mare cu circa 30% decat soldul mediu al depozitelor clientilor care nu detin un pachet de cont curent, rezulta dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienti.
Conform studiului, aproximativ 20% dintre clientii care au optat pentru noile pachete de cont curent detin, in medie, 1,8 depozite.
"Pachetele de cont curent oferite de BCR s-au dovedit atractive pentru clientii care doresc sa administreze rapid si eficient finantele personale. Peste 60% dintre cei care au achizitionat noile pachete de cont curent sunt clienti noi. Tot in acest sens, vom simplifica si uniformiza grila de comisioane pentru toti clientii. Pachetul de cont curent ofera cel mai scazut cost total pentru operatiunile bancare care fac parte, inevitabil, din viata de zi cu zi a oricarui client: retrageri de numerar, plata facturilor sau transferuri bancare. Astfel, 60% din clientii noilor pachete utilizeaza serviciul de Internet banking Click 24 Banking. Totodata, se inregistreaza o crestere cu 75% a valoarii platilor efectuate prin Direct Debit", a declarat Catalina Zincenco, Sef departament, Produse de Economisire si Investitii, BCR.
De la introducerea noilor pachete de cont curent se observa o dublare a sumelor mentinute in conturi de catre clienti. Acest lucru se datoreaza si bonusului de dobanda (4% pe an) pentru sumele aflate in cont, in cazul in care clientii efectueaza tranzactii intensive cu cardul de debit (peste 1.500 lei/luna).
Totodata, clientii care au noile pachete de cont curent fac de aproximativ doua ori mai multe tranzactii pe luna comparativ cu clientii care nu au pachete de cont curent. De asemenea, sumele incasate in cont sunt de circa 3 ori mai mari fata de oferta anterioara de conturi curente in lei.
In ultimele 12 luni, a crescut ponderea clientilor care economisesc pe termen lung (1 an sau mai mult) de la 15% la 18% iar perioada de detinere a unui depozit a crescut de la 18 la 23 luni.
BCR ofera clientilor sai 3 variante de pachete de cont curent si anume: ClasiCont BCR - cel mai accesibil pachet care ofera acces la contul clientului deschis la BCR, ExtraCont BCR - pentru persoanele active, care platesc facturi, transfera bani si constituie depozite, inclusiv prin internet si telefon si TotalCont BCR - care este un pachet dedicat clientilor pasionati de plata cu cardul si de utilizarea internet bankingului, oferind un numar nelimitat de tranzactii intra si interbancare cu comision zero.
Pe langa accesul gratuit la contul curent, noile pachete ofera posibilitatea de a plati facturile sau de a efectua tranzactii printr-o serie de canale directe, cu economie de timp si bani pentru clienti:
- cu cardul la orice bancomat BCR, ghisee automate, masini multifunctionale (plata de facturi este un serviciu gratuit pentru clientii BCR care utilizeaza aceste canale de plata)
- utilizand serviciul Tranzactii Mobile (prin apel la numarul *183#), beneficiind in premiera pe piata din Romania de optiunea de a transfera bani catre un numar de telefon mobil. Accesul la numarul *183# este gratuit pentru toti clientii care au optat pentru acest serviciu, indiferent de tipul pachetului.
- Click 24Banking BCR (www.24banking.ro)
- Alo 24Banking BCR (apelabil gratuit la InfoBCR: 0800.801. BCR (0800.801.227)
- plati automate prin Direct Debit si Standing Order
Preturile acestor pachete de cont curent sunt de 4,5 lei/luna pentru ClasiCont BCR, 8,5 lei/luna pentru ExtraCont BCR si 12,5 lei/luna pentru TotalCont BCR.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice