Falsificatori de bani, prinsi de catre politistii din Craiova

Data publicarii: 15-04-2013 | Finante-Banci

Politistii din cadrul BCCO Craiova, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, au destructurat un grup infractional organizat, specializat in falsificarea si punerea in circulatie de bancnote false, trei persoane fiind cercetate in acest caz, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT, dat publicitatii sambata.

Cei trei sunt suspectati ca au pus in circulatie, pe raza a patru judete, zeci de bancnote falsificate. 

In urma a patru perchezitii, au fost ridicate 100 de bancnote din cupiura de 100 de lei si 41 de bancnote din cupiura de 50 de lei, toate falsificate. 

Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale - IGPR si SRI, precum si al politistilor din cadrul BCCO Craiova - SCCO Olt, IPJ Dolj si IPJ Olt. 

Vineri, 12 aprilie, politistii au oprit in trafic un autoturism, pe DN 64 Ganeasa - Ramnicu-Valcea, pe raza localitatii Strejesti, cu acest prilej fiind identificati doi barbati de 37, respectiv 39 de ani, din localitatea Urzicuta, judetul Dolj. 

In urma controlului autoturismului si a perchezitiilor corporale efectuate asupra celor doua persoane, au fost gasite si ridicate, in vederea cercetarilor, 29 de bancnote din cupiura de 100 de lei, fiecare avand aceeasi serie. 

Autoturismul in cauza a fost preluat de catre politistii din cadrul BCCO Craiova - Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor, in vederea continuarii cercetarilor. 

Cercetarile au stabilit faptul ca, in perioada 28 martie - 11 aprilie, cei doi suspecti, membri ai unui grup infractional organizat, impreuna cu un tanar de 26 de ani, din municipiul Bailesti, judetul Dolj, au falsificat si au pus in circulatie, pe raza judetelor Dolj, Olt, Valcea si Arges, zeci de bancnote din cupiura de 100 de lei. 

In cauza, au fost efectuate 4 perchezitii domiciliare, dintre care 3 in municipiul Bailesti si o perchezitie domiciliara in Craiova, la locuintele membrilor grupului infractional organizat. 

In urma efectuarii perchezitiilor domiciliare, au fost identificate si ridicate un copiator color, un laptop, suporti de memorie, documente si inscrisuri, precum si suma de 12.250 de lei, din care 100 bancnote din cupiura de 100 de lei si 41 bancnote din cupiura de 50 de lei falsificate. 

In baza probatoriului administrat in cauza, a fost dispusa retinerea celor trei membri ai gruparii, pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta de retinere. Suspectii urmeaza a fi prezentati Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventiva. 

In sarcina acestora a fost retinuta savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, falsificare de moneda si punere in circulatie, in orice mod, a valorilor falsificate. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: