BRD, aproape de primul miliard de euro in credite acordate prin programul Prima Casa

Data publicarii: 15-04-2013 | Finante-Banci

BRD Groupe Societe Generale a acordat, pana la inceputul lunii aprilie a acestui an, credite Prima Casa in valoare de peste 900 milioane EUR. Cele mai multe dintre acestea au fost acordate in Bucuresti (31%), in timp ce ponderea imprumuturilor acordate clientilor originari din orase cu mai mult de 200.000 de locuitori, excluzand Capitala, se ridica la 38%. 

Primele trei orase din tara in functie de numarul creditelor acordate sunt, in ordine, Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca. In topul primelor 10 localitati, excluzand Capitala, se mai afla, in ordinea descrescatoare a numarului de credite acordate, Constanta, Brasov, Craiova, Ploiesti, Galati, Oradea si Braila. 

Din punctul de vedere al repartizarii pe zone geografice, cei mai multi clienti pentru creditele acordate in cadrul programului "Prima Casa” provin dintre locuitorii Munteniei (52% din totalul creditelor), urmati de clientii din zona Transilvaniei (32%) si de cei din Moldova (16%). 

Din punctul de vedere al grupelor de varsta in care se incadreaza beneficiarii imprumuturilor  "Prima Casa”, cei mai numerosi sunt clientii cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani (40%). 34% dintre beneficiari au intre 31 si 35 de ani, iar 24% au varste ce depasesc 35 de ani. Cea mai redusa pondere o au clientii cu varste sub 25 de ani (2%). Cel mai tanar titular al unui credit "Prima Casa” este in varsta de 19 ani, iar cel mai varstnic are 62 de ani. Titularii creditelor sunt in proportie de 61% barbati si de 39% femei, iar valoarea media a imprumutului se ridica la aproximativ 39.000 EUR.

"Cele aproape 25.000 de credite "Prima Casa” acordate de BRD dovedesc utilitatea programului, o larga categorie de clienti reusind prin intermediul acestuia sa isi indeplineaca visul de a avea o locuinta in proprietate”, a declarat Adrian Jantea, Directorul Comercial responsabil de clientela de persoane fizice in cadrul BRD-Groupe Societe Generale.  

BRD a acordat primul credit in cadrul Programului "Prima Casa”. Demarat in iulie 2009,  programul a fost creat pentru sustinerea celor care doresc sa isi cumpere sau sa construiasca o locuinta, prin acordarea unei garantii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobanda redusa. Banca ofera credite "Prima Casa” in lei si euro. Lansate in luna decembrie a anului trecut, imprumuturile in lei se acorda cu o dobanda nominala de Robor 3M + 2,5 pp. Creditele in lei completeaza oferta ”Prima casa” in euro a BRD, promovata inca de la inceputul programului. Finantarile in euro se acorda cu o dobanda nominala de Euribor 3M + 4 pp.

In afara unitatilor din reteaua sa, BRD le ofera clientilor interesati de obtinerea unui credit Prima Casa serviciul Vocalis Prima Casa, la numerele de telefon 0800 803 803 (apel gratuit in reteaua Romtelecom), 021 302 61 61 (numar cu tarif normal) sau *BANCA (*22622 - apel cu tarif normal in retelele Orange si Vodafone), accesibile de luni pana duminica intre orele 08:00-22:00. Prin acest serviciu, clientii pot solicita consiliere dar si analiza de preacceptare a creditelor Prima Casa prin telefon, obtinand pe loc raspuns la solicitarea lor de credit.

In plus, 24 de ore din 24, cei interesati pot obtine informatii despre Programul Prima Casa si pot directiona cererile de informatii prin completarea formularului disponibil pe site-ul http://www.creditulprimacasa.ro/ sau direct la adresa primacasa@brd.ro.