DRPCIV: Inmatricularile de vehicule noi, in scadere cu peste 26% in martie
Data publicarii: 16-04-2013 | Auto
Numarul inmatricularilor de vehicule noi a continuat sa scada pentru a treia luna consecutiv, in martie fiind consemnate 5.079 de unitati, mai putine cu 26,08% fata de aceeasi perioada din 2012, arata statistica Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), publicata marti.
Din totalul inmatricularilor noi, cifre pozitive sunt consemnate in dreptul motocicletelor si mopedelor (115 unitati, +30,68%), semiremorcilor (160 unitati, +8,84%) si al vehiculelor comerciale pana la 3,5 tone (autoutilitare) - LCV (716 unitati, +0,70%).
In ceea ce priveste inregistrarile in evidentele politiei a autoturismelor noi, in martie acestea au fost in scadere cu 32,19%, pana la 3.324 unitati.
Cea mai vanduta marca auto a continuat sa fie, in martie, Dacia, cu 941 de unitati (in scadere cu 18,81% fata de martie 2012), urmata de Volkswagen - cu 391 unitati (-34,62%), Skoda - 307 unitati (-26,73%) si Hyundai - 207 unitati (+8,38%).
Conform datelor DRPCIV, in martie 2013, cele mai rare marci nou inmatriculate au fost JEEP (sase exemplare), Alfa Romeo, Jaguar, Lancia si Subaru (cate doua unitati), respectiv Bentley, Daewoo si Infiniti (cate o unitate).
La sfarsitul anului trecut, parcul auto national era de 4.485.148 unitati, din care 31,6% apartinea marcii Dacia, urmata de marcile germane Volkswagen si Opel, potrivit datelor oficiale ale DRPCIV.
Practic, in intervalul 2008-2012, s-a inregistrat o crestere de 27% a parcului auto din Romania, media anuala fiind de 6%.
Din totalul consemnat, mai mult de jumatate dintre masini (55%) erau mai vechi de 10 ani, in paralel observandu-se un proces de invechire continua a parcului auto (de la 10 la 12 ani). Orasul cu cele mai multe masini mai vechi de zece ani in parcul auto este Bucuresti, cu peste 400.000 de unitati.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice